De onderneming krijgt de prijs vanwege haar buitengewone prestaties op het gebied van revisie in de autobranche en de promotie ervan. Dat heeft de organisator van de in 2005 ingestelde bekroning, ReMaTecNews, bekend gemaakt. De prijs is uitgereikt op de beurs ReMaTec2011 in Amsterdam RAI, die vandaag zijn slotdag beleeft.

Remy Automotive Europe is een bedrijf "met een lange en respectabele geschiedenis op het gebied van automotive revisie", zegt juryvoorzitter William Schwarck. De winnaar heeft de afgelopen jaren zijn activiteiten in Europa uitgebreid en, als gevolg daarvan, zijn omzet op revisiegebied sterk vergroot. Ook heeft Remy Automotive Europe volgens Schwarck "een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de bekendheid en reputatie van hergebruik en revisie van auto-onderdelen, in een periode waarin milieu, klimaat en grondstoffen bovenaan de agenda staan."

Remy Automotive Europe levert een brede range gereviseerde producten, variërend van starters en dynamo’s tot stuurpompen en remschijven. Met zijn revisieactiviteiten zit het bedrijf ook in Oost-Europa en Tunesië.