In de nieuwe samenstelling is er geen plek voor een commercieel directeur, de post die Zwijnenburg tot voor kort bekleedde. "We hebben besloten de functie niet in te vullen en uit te gaan van een driekoppig team", licht Sator-CEO Adriaan Roggeveen toe. "Binnen Sator is de rol van de diverse werkmaatschappijen dusdanig zelfstandig, dat we de commerciële aansturing daar kunnen neerleggen."

Roggeveen werkt volgende week donderdag (30 juni) voor het laatst als CEO van Sator Holding. Na 27 jaar Van Heck en Sator verlaat hij het bedrijf in verband met pensionering. Vanaf de dag erna treedt een nieuw directieteam aan: Martijn van der Eijk (Marketing directeur en bestuursvoorzitter); Marc Welling (Operationeel directeur) en Hans Kruijer (Financieel directeur). Van der Eijk is voorzitter (CEO) van de driehoofdige directie.

Er is volgens Roggeveen bewust gekozen voor een collectief bestuursmodel, "om de verdere expansie van Sator alle kansen te geven." Samen beschikken de drie leden van het directieteam over 23 jaar Sator-ervaring. "Die garandeert de continuïteit en de uitvoering van het meerjarenplan dat in 2009 tot stand kwam."

Van der Eijk benadrukt dat binnen Sator maximale autonomie is voorzien voor de werkmaatschappijen als Van Heck, Nipparts, Havam, Hartsant, Van HeckInterpieces en Harrems. "Met zelfstandige directies zijn zij het gezicht van Sator in de markt en bepalen het commerciële beleid voor hun doelgroepen. Als Sator-management willen we hen alle ruimte laten om dat beleid vorm te geven. Een decentrale aanpak dus, waarbij alleen functies als Logistiek, ICT, Inkoop, Backoffice en Financieel Beheer centraal plaatsvinden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding