Hiervoor heeft men samen met de transportsector een prijsvraag uitgeschreven om tot veelbelovende voorstellen te komen. Volgens Rijkswaterstaat vormt bandenpech een wezenlijke oorzaak van incidenten die kunnen leiden tot ongevallen en files. Veel bandenpech ontstaat door onderspanning. 

Handmatige, periodieke controle van de spanning van vrachtautobanden kost veel tijd. Vandaar dat men wil komen tot veelbelovende voorstellen betreffende bereik en efficiëntie. De ingediende ideeën worden beoordeeld door een jury en de indieners van de ‘meest aansprekende voorstellen’ kunnen rekenen op een financiële bijdrage om het idee in de praktijk te realiseren. 

Rijkswaterstaat houdt op 5 september een bijeenkomst voor potentiële inschrijvers. "De winnaars gaan nog dit jaar aan de slag met de uitvoering van hun financieel ondersteund idee", aldus Rijkswaterstaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding