Het bedrijf ontwikkelde Air Maintainance Technology (AMT) banden met ingebouwde pompen om ze op de juiste spanning te houden. Reden is volgens Goodyear om de spanning zelfs minimaal te kunnen aanpassen en met de juiste spanning het kilometrage van de banden te kunnen verhogen met 3,3 procent. 

Voor snelwegkilometers voor bedrijfsauto’s kan dat oplopen tot een aanzienlijke besparing, aldus het US Department of Energy’s Office of Vehicle Technology. Deze instantie heeft Goodyear 1,5 millioen dollars toegekend vanwege de ontwikkeling van de zelfontpompende commerciële banden. Goodyear werkt ook aan een consumentenversie in haar laboratorium in Luxemburg. Het is nog niet duidelijk hoe deze versie zal uitpakken, maar eerdere implementaties hebben laten zien dat de lucht kan binnenkomen zonder dat de band barst. Dit werkt dankzij een drukgevoelige klep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding