Bosch wil het dieselprogramma in onder meer Nederland uitbouwen. Thierry Leblanc, directeur Bosch Automotive Aftermarket  Frankrijk en Benelux: "In Frankrijk werken we al met een netwerk van dieselspecialisten, die onderdelen zoals dieselpompen en injectors lokaal reviseren. Ze produceren kleine series en bouwen zo een voorraad op. Deze revisiedelen vormen voor ons een derde segment, naast de nieuwe onderdelen en onze eigen revisielijn genaamd Bosch Exchange."

De ‘lokaal’ gereviseerde onderdelen worden gepositioneerd onder de onderdelen van het Exchange programma. De doelgroep bestaat uit bezitters van een oudere diesel, die op zoek zijn naar een prijstechnisch aantrekkelijk alternatief. Autobedrijven kunnen hun klanten hiermee een gunstiger geprijsd reparatievoorstel doen. 

LeBlanc: "Ik denk dat we in het eerste kwartaal van 2012 met deze lijn van start gaan. We gaan in Nederland samenwerken met circa vier tot vijf specialisten. Ik verwacht dat dit programma door de markt wordt geaccepteerd."

Eveneens in 2012 introduceert Bosch Automotive Aftermarket in Nederland het loyaliteitsprogramma ‘Bosch Extra’. Hoe meer onderdelen een autobedrijf koopt uit het Bosch Extra programma, des te meer punten het verzamelt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding