2,5 miljoenste Start-Stop accu van Exide Technologies

Exide Technologies heeft de 2,5 miljoenste start-stop accu geproduceerd sinds de start in 2009.

De onderneming produceert ze momenteel in twee fabrieken, in Spanje en Italië. Exide Technologies was in 2004 de eerste in de sector die voor de micro-hybride versie van de Citroën C3 een AGM accu ontwikkelde. In 2009 ontwikkelde het bedrijf als eerste de ECM accu, die nu door tal van bekende Europese autofabrikanten in hun Start-Stop-modellen  wordt ingebouwd.

Sinds 2010 heeft Exide zijn productie van Start-Stop accu’s verdubbeld. Het zal tachtig miljoen dollar investeren om de productiecapaciteit voor micro-hybride accu’s in Europa uit te breiden naar vier vestigingen.  Michael Geiger, Vice President Original Equipment Sales:  "We beschouwen micro-hybride auto’s als een mainstream ontwikkeling en verwachten dat zeventig procent van alle auto’s met verbrandingsmotoren ermee uitgerust zal worden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

2,5 miljoenste Start-Stop accu van Exide Technologies - Automobielmanagement.nl

2,5 miljoenste Start-Stop accu van Exide Technologies

Exide Technologies heeft de 2,5 miljoenste start-stop accu geproduceerd sinds de start in 2009.

De onderneming produceert ze momenteel in twee fabrieken, in Spanje en Italië. Exide Technologies was in 2004 de eerste in de sector die voor de micro-hybride versie van de Citroën C3 een AGM accu ontwikkelde. In 2009 ontwikkelde het bedrijf als eerste de ECM accu, die nu door tal van bekende Europese autofabrikanten in hun Start-Stop-modellen  wordt ingebouwd.

Sinds 2010 heeft Exide zijn productie van Start-Stop accu’s verdubbeld. Het zal tachtig miljoen dollar investeren om de productiecapaciteit voor micro-hybride accu’s in Europa uit te breiden naar vier vestigingen.  Michael Geiger, Vice President Original Equipment Sales:  "We beschouwen micro-hybride auto’s als een mainstream ontwikkeling en verwachten dat zeventig procent van alle auto’s met verbrandingsmotoren ermee uitgerust zal worden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding