Scania investeert in distributie onderdelen

Scania vergroot de capaciteit van de onderdelendistributie door het Europese magazijn in België uit te breiden en een extra magazijn te bouwen in Zuid-Amerika. Met de investering is een bedrag van circa 45 miljoen euro gemoeid.

"Goede beschikbaarheid van onderdelen in onze werkplaatsen is van groot belang voor onze klanten", zegt Jan Andries Oldenkamp, hoofd van Scania Parts Logistics. Het centrale magazijn in het Belgische Opglabbeek geldt sinds 2007 als het distributieknooppunt voor de circa duizend Europese Scania-dealers. De uitbreiding betreft 36,5 duizend vierkante meter. In Zuid-Amerika worden de onderdelen nu nog gedistribueerd vanuit een magazijn nabij Scania’s eigen fabriek in Sao Paulo. Er staat echter een verhuizing op het programma naar de regio Campinas, die zich heeft ontwikkeld tot een logistiek centrum voor wegverkeer en luchttransport. Een nieuw gebouw van zestienduizend vierkante meter betekent een ruimtewinst van zestig procent. De nieuwe c.q. vergrote locaties worden begin 2013 in gebruik genomen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Scania investeert in distributie onderdelen - Automobielmanagement.nl

Scania investeert in distributie onderdelen

Scania vergroot de capaciteit van de onderdelendistributie door het Europese magazijn in België uit te breiden en een extra magazijn te bouwen in Zuid-Amerika. Met de investering is een bedrag van circa 45 miljoen euro gemoeid.

"Goede beschikbaarheid van onderdelen in onze werkplaatsen is van groot belang voor onze klanten", zegt Jan Andries Oldenkamp, hoofd van Scania Parts Logistics. Het centrale magazijn in het Belgische Opglabbeek geldt sinds 2007 als het distributieknooppunt voor de circa duizend Europese Scania-dealers. De uitbreiding betreft 36,5 duizend vierkante meter. In Zuid-Amerika worden de onderdelen nu nog gedistribueerd vanuit een magazijn nabij Scania’s eigen fabriek in Sao Paulo. Er staat echter een verhuizing op het programma naar de regio Campinas, die zich heeft ontwikkeld tot een logistiek centrum voor wegverkeer en luchttransport. Een nieuw gebouw van zestienduizend vierkante meter betekent een ruimtewinst van zestig procent. De nieuwe c.q. vergrote locaties worden begin 2013 in gebruik genomen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding