Doel is onderweg naar het Messe-terrein de nogal gammele reisauto weer in goede staat te brengen – en dat ook nog eens zo snel mogelijk.

De tocht begint op een sloperij. Onderweg zijn snelle reacties en veel toewijding vereist, want de bestuurder komt een reeks obstakels en verrassingen tegen. Op diverse plekken gedurende de reis zijn er mogelijkheden om in een werkplaats te laten sleutelen aan het voertuig, spuitwerk te verrichten, een wasbeurt te geven of uit te rusten met (originele) accessoires.

Iedere maand tot en met 13 juni, de einddatum van het spel, worden onder de vijftig beste deelnemers rijtraining op de Nürburgring verloot. Verder verloot de organisatie entreekaarten voor de Automechanika 2012 (11 tot en met 16 september). Het spel is te spelen op de pc en gratis te downloaden in de Apple Store. Wie mee wil doen, moet beschikken over een moderne browser (Firefox 8, Internet Explorer 9, Chrome 12, Safari 5 of hoger). Met ‘Automechanika Racer’ hoopt de organisatie een jonger publiek uit de wereld van de werkplaats te bereiken. Het spel is er in het Duits en in het Engels.