Op dit moment hebben zich bij Carpartsdirect zo’n dertig montagepartners aangemeld. Doel is dat netwerk op korte termijn uit te breiden tot een landelijke dekking. Geïnteresseerde garages kunnen zich melden (natasja@carpartsdirect.nl).

Via de zoekmodule (beschikbaar gemaakt via bestegarage.nl) worden de garages gepromoot bij consumenten die producten kopen bij Carpartsdirect. Het autobedrijf verdient aan de werkzaamheden en krijgt nieuwe klanten binnen. De onderdelensite signaleert binnen haar klantengroep een verschuiving: van de hobbymatige autosleutelaar naar de reguliere autobezitter die op zoek is naar kwalitatief goede en betaalbare oplossingen. Een betrouwbaar montageadres is een daaruit voortvloeiende wens.

Volgens Natasja Mollink van Carpartsdirect zijn autobedrijven de schroom voorbij: "Veel garages vinden het prima om zelf meegebrachte onderdelen te monteren. Er is gewenning ontstaan, aangezien dezelfde manier van werken zich ook voordoet bij de montage van online gekochte banden en trekhaken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding