Dat kondigt interim-directeur Henri Hendrickx aan in een interview met Automobiel Management. Waar precies de nieuwe depots komen, moet nog worden bepaald. Momenteel beschikt Brezan over acht van dergelijke vooruitgeschoven magazijnen. Het netwerk van de onderneming omvat 139 vestigingen (126 in Nederland, dertien in België).

De uitbreiding maakt deel uit van de reeks maatregelen onder leiding van Hendrickx om de marktpositie van Brezan te versterken. Eerder dit jaar werd al het assortiment verruimd. In Nieuwegein liggen nu alle typen schokdempers die in Nederland in omloop zijn. Brezan zegt verder binnenkort zijn doelstelling te hebben bereikt om ’s lands breedst gesorteerde ‘Vehicle Electronics-leverancier’ te zijn.

Onder leiding van de per 21 december vertrekkende Hendrickx is het bedrijf in 2012 sterker gaan kijken naar klantsegmenten die groei vertonen. Bijvoorbeeld erkend reparateurs, maar ook de ketens. In tegenstelling tot menige andere grossier in automaterialen heeft Brezan geen eigen garageconcept. "Daarom zijn we ons ook gaan richten op de multipoint decisionmakers. Daar waren we nog niet goed vertegenwoordigd. We hebben 250 key accounts gedefinieerd in de wereld van dealerholdings en de werkplaatsformules. Al met al is onze concurrentiepositie relevant beter dan een jaar geleden rond deze tijd."

Het volledige interview met Hendrickx verschijnt in de AM-special Oliebollen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding