Onlangs nam Sator al de merkrechten en distributie van QH-producten in de Benelux over. Kühne was onder meer distributeur van Quinton Hazell-producten in België. Deze overlapping van activiteiten heeft het overnameproces in gang gezet.

De activiteiten van Kühne België, die nu nog vanuit Diegem worden ontplooid, zullen begin 2013 worden geconcentreerd in Vilvoorde binnen Sator dochter Van Heck Interpieces. "Met deze overname versterken wij de positie van onze dochter Van Heck Interpieces op de Belgische markt. Net als in Nederland is de vraag naar een professionele budgetlijn erg actueel", aldus Sator CEO Adriaan Roggeveen.

Ludo Schulpé, directeur van Van Heck Interpieces : "De afnemerskring van Kühne kan rekenen op een naadloze overgang, waarbij de service tenminste op het vertrouwde peil blijft."