Ook het percentage all season banden is in vergelijking met een jaar gestegen: met 50%, oftewel van ongeveer 181 duizend naar ruim 267 duizend wagens met all season banden.

Jess Marketing Onderzoek, ingeschakeld door Kwik-Fit, stelt verder vast dat het Nederlandse wagenpark 101 verschillende autobandenmerken telt. Een jaar geleden waren dat er 93. De toename komt voor rekening van nieuwkomers als Presto, Mistral en Lee. Toch is de top tien net als een jaar eerder goed voor 71 % van het totaal aantal gemonteerde banden. De meeste auto’s in Nederland rijden nog steeds op Michelin (marktleider met 17,9% aandeel). Op de tweede plek staat Continental (13,9%) en op plek drie Vredestein (10,6%). De top 3 won marktaandeel ten koste van Bridgestone en Goodyear – respectievelijk op plek 4 en 5.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding