Om zover te komen, nam Mahle alle aandelen Behr over van BWK GmbH. De rest blijft in bezit met de familie Behr, met wie is afgesproken om de Mahle-divisie ‘Thermo Management’ volledig te integreren in de Mahle Group.

De overeenkomst stond al in de planning voor begin 2013 maar liep onverwacht vertraging op. Ze  moet nog wel het groene licht krijgen van de mededingingsautoriteiten. Aan de wederzijdse raden van bestuur zal het niet liggen: "De product portfolio’s vullen elkaar uitstekend aan", vindt Prof. Dr. Heinz Junker, voorzitter van Mahle’s RvB. Beide partijen rekenen op synergie, bijvoorbeeld door samen markten te gaan bewerken, sneller nieuwe producten te ontwikkelen, sectoren samen te voegen en nieuwe gemeenschappelijke fabrieken te bouwen.

Bij beide bedrijven samen zijn ongeveer 65 duizend mensen in dienst, van wie zeventienduizend in Duitsland. Mahle produceert componenten en systemen voor verbrandingsmotoren (o.m. zuigers, ventielen, cilinders, vloeistof- en luchtmanagement). Behr is specialist in thermomanagement (motorkoeling, verwarming, airco).