Beide partijen ondertekenden daartoe eerder deze maand een samenwerkingsoverkomst. Daarmee gaat ook Wetac, naast de bestaande distributeurs Sator, AD Benelux en MotorParts, Bosch-accu’s leveren aan  de Nederlandse grossiers.

Wetac zal het complete Bosch-assortiment aanbieden: de S-acculijn voor auto’s, de T-lijn voor bedrijfsvoertuigen, de L4-lijn voor aandrijving en verlichting van bijvoorbeeld campers, de M-lijn voor motoren en de nieuwe EFB- en AGM-accu’s. Voor Wetac Battery Company betekent de samenwerking een uitbreiding van het aanbod met een sterk merk. Tot nu toe leverde het bedrijf het Koreaanse merk Global aan de automotive after market. Bosch hoopt dankzij de deal met Wetac zijn marktaandeel in Nederland verder uit te breiden, ook in kleinere segmenten zoals de motor-, camping- en watersportmarkt.