De overname maakt van Apollo Tyres de zevende grote bandenproducent in de wereld, met een totale omzet van 6,6 miljard dollar. Cooper is qua grootte Amerika’s tweede bandenproducent en nummer elf in de wereld, met een jaaromzet van 4,2 miljard dollar.

De overname geeft Apollo toegang tot de Amerikaanse markt voor vervangingsbanden voor auto’s en lichte en medium trucks. Volgens Onkar S Kanwar, CEO van Apollo Tyres Ltd, is de overname belangrijk "om klanten te bereiken in zowel ontwikkelde markten, zoals Noord-Amerika en Europa, als opkomende markten, zoals India, Afrika, China en Latijns-Amerika." Na de aankondiging van de overname steeg gisteren het marktaandeel van Cooper Tire & Rubber Co met 40,3 procent. Apollo Tyres nam Vredestein over in 2009.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding