Nieuw onderdelendistributiecentrum Paccar in Eindhoven

Met oog op verdere groei van DAF in Europa en de introductie van Euro 6 investeerde moederbedrijf Paccar dertig miljoen in een nieuwe onderdelendistributiecentrum in Eindhoven.

Paccar Parts heeft in Eindhoven het nieuwe parts distribution center (pdc) in gebruik genomen. Dit nieuwe onderdelendistributiecentrum speelt een belangrijke rol in de verdere groei van DAF Trucks op de Europese markt. Met de realisatie van het nieuwe pdc is een investering van dertig miljoen euro gemoeid.

Het nieuwe PDC is het grootste van alle veertien onderdelendistributiecentra van Paccar wereldwijd en het belangrijkste van Europa, aldus general manager Dick Leek van Paccar Parts Europe. "Het nieuwe distributiecentrum is onder andere gebouwd met het oog op de introductie van een compleet nieuwe generatie Euro 6-voertuigen waardoor het aantal onderdeelnummers is toegenomen van vijftigduizend naar ruim 65 duizend." Het nieuwe centrum levert rechtstreeks aan DAF-dealers in onder andere Nederland, Duitsland, België en Frankrijk en bevoorraadt dagelijks ook de andere Europese pdc’s in Leyland (Groot-Brittannië), Budapest (Hongarije), Madrid (Spanje) en Moskou (Rusland). "In Eindhoven realiseren we een servicegraad van 98 procent, wat betekent dat nagenoeg alle onderdelen voor DAF-trucks direct uit voorraad leverbaar zijn", aldus Leek. "De leverbetrouwbaarheid is daarbij 99,98%, uniek in onze sector. En die geldt niet alleen voor originele DAF-onderdelen maar ook voor het uitgebreide TRP-programma met universele onderdelen voor trucks en trailers, en voor werkplaatsbenodigdheden."

Om een snelle levering van de juiste onderdelen te garanderen, wordt in het nieuwe centrum in Eindhoven gewerkt met de meest geavanceerde logistieke systemen, waaronder Radio Frequency communicatie en spraakgestuurde pick-opdrachten. Leek: "Deze garanderen de hoogste kwaliteit en efficiency. In het nieuwe centrum verwerken we zo’n twaalfduizend klantorderregels per dag. Het speelt een belangrijke rol in de verdere groei van DAF in Europa met een eersteklas beschikbaarheid van onderdelen voor een maximale voertuigbeschikbaarheid voor onze klanten"

DAF Trucks NV is een dochteronderneming van het Amerikaanse Paccar Inc. DAF produceert een compleet programma trekkers en trucks, met het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten zoals assen en motoren voor bus- en touringcarfabrikanten overal ter wereld. DAF Trucks beschikt over productiefaciliteiten in Eindhoven, Westerlo (België) en Leyland (Verenigd Koninkrijk) en over meer dan duizend dealers en servicepunten in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw onderdelendistributiecentrum Paccar in Eindhoven - Automobielmanagement.nl

Nieuw onderdelendistributiecentrum Paccar in Eindhoven

Met oog op verdere groei van DAF in Europa en de introductie van Euro 6 investeerde moederbedrijf Paccar dertig miljoen in een nieuwe onderdelendistributiecentrum in Eindhoven.

Paccar Parts heeft in Eindhoven het nieuwe parts distribution center (pdc) in gebruik genomen. Dit nieuwe onderdelendistributiecentrum speelt een belangrijke rol in de verdere groei van DAF Trucks op de Europese markt. Met de realisatie van het nieuwe pdc is een investering van dertig miljoen euro gemoeid.

Het nieuwe PDC is het grootste van alle veertien onderdelendistributiecentra van Paccar wereldwijd en het belangrijkste van Europa, aldus general manager Dick Leek van Paccar Parts Europe. "Het nieuwe distributiecentrum is onder andere gebouwd met het oog op de introductie van een compleet nieuwe generatie Euro 6-voertuigen waardoor het aantal onderdeelnummers is toegenomen van vijftigduizend naar ruim 65 duizend." Het nieuwe centrum levert rechtstreeks aan DAF-dealers in onder andere Nederland, Duitsland, België en Frankrijk en bevoorraadt dagelijks ook de andere Europese pdc’s in Leyland (Groot-Brittannië), Budapest (Hongarije), Madrid (Spanje) en Moskou (Rusland). "In Eindhoven realiseren we een servicegraad van 98 procent, wat betekent dat nagenoeg alle onderdelen voor DAF-trucks direct uit voorraad leverbaar zijn", aldus Leek. "De leverbetrouwbaarheid is daarbij 99,98%, uniek in onze sector. En die geldt niet alleen voor originele DAF-onderdelen maar ook voor het uitgebreide TRP-programma met universele onderdelen voor trucks en trailers, en voor werkplaatsbenodigdheden."

Om een snelle levering van de juiste onderdelen te garanderen, wordt in het nieuwe centrum in Eindhoven gewerkt met de meest geavanceerde logistieke systemen, waaronder Radio Frequency communicatie en spraakgestuurde pick-opdrachten. Leek: "Deze garanderen de hoogste kwaliteit en efficiency. In het nieuwe centrum verwerken we zo’n twaalfduizend klantorderregels per dag. Het speelt een belangrijke rol in de verdere groei van DAF in Europa met een eersteklas beschikbaarheid van onderdelen voor een maximale voertuigbeschikbaarheid voor onze klanten"

DAF Trucks NV is een dochteronderneming van het Amerikaanse Paccar Inc. DAF produceert een compleet programma trekkers en trucks, met het juiste voertuig voor elke transporttoepassing. Bovendien ontwikkelt en produceert DAF componenten zoals assen en motoren voor bus- en touringcarfabrikanten overal ter wereld. DAF Trucks beschikt over productiefaciliteiten in Eindhoven, Westerlo (België) en Leyland (Verenigd Koninkrijk) en over meer dan duizend dealers en servicepunten in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding