"We hebben niet het aantal inschrijvingen dat we vorig jaar rond deze tijd hadden", licht Geert Huising toe. "Met nog een maand te gaan, zie ik niet gebeuren dat we alsnog de beoogde, noodzakelijke omvang halen. Tot mijn grote spijt."

Ook zegt Huising niet koste wat kost de beurs overeind te willen houden. "‘Bezoekers maken tijd vrij om de beurs te bezoeken. Wij willen hen dan ook een waardevol evenement bieden. De omvang is hierin niet doorslaggevend, wel de diversiteit aan deelnemers, kennis en productinformatie."

Als reden voor de achterblijvende inschrijvingen verwijst de organisator naar de aanhoudend sombere situatie in de branche. Ook de relatief bescheiden omvang van de vorige editie heeft volgens hem een rol gespeeld bij de terughoudendheid in de markt. "En misschien ben ik, met grote en succesvolle automotive vakbeuzen in Hardenberg en Gorinchem, wel mijn eigen concurrent." Over de opzet van ‘Venray’ in 2014 en daarna gaat Huising zich de komende tijd bezinnen. Dat er in de regio Noord-Limburg en Oost-Brabant potentie is voor een regionale vakbeurs staat volgens hem als een paal boven water. "Maar misschien in een wat andere opzet. Hoe? Dat hoop ik tegen de tijd dat Autoprof Gorinchem er is (11 t/m 13 maart 2014, red.) te kunnen presenteren."

Editie Venray trok vorig jaar 3756 bezoekers, ruim duizend minder dan de eerste keer.