Vooral in Londen worden langs de straat geparkeerde auto’s van dat model aan de lopende band opengebroken om de stoelen er uit te kunnen slopen, meldt de Daily Telegraph. De daders zijn daarbij zo deskundig – en inmiddels ervaren – dat ze het klusje binnen een goede minuut lijken te kunnen klaren.

Voor de eigenaren van de Audi’s doet zich vervolgens een groter probleem voor: omdat het vervangen van de zetels meer dan 20.000 euro kost, kiest de verzekeraar er meestal voor om de wagen maar geheel af te schrijven. Het gaat overigens om speciale en bijzonder kostbare hardleren stoelen die rond 2009 in toen afgeleverde RS4’s zijn geplaatst. Omdat Audi die zelf tegenwoordig niet meer levert, moet een eventuele vervanging in onderdelen worden opgebouwd wat uren werkt betekent. Vandaar de kosten..

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding