Uit de oorspronkelijk 44 inzendingen selecteerde de jury na sluiting van de inzendtermijn (1 juni) 25 kandidaten. Daarbij waren ‘innovatie’ en ‘duurzaamheid’ de criteria.

Volgens juryvoorzitter Gerhard Angerer van het Fraunhofer-Institut für System- und Innovationsforschung wint repareren en opnieuw verkopen van defecte elektronische componenten aan betekenis. "Het is de verdienste van Bosch dat het deze aanpak economisch aantrekkelijk weet te maken. Het concept doorbreekt de wegwerpcultuur van defecte elektronica en zorgt dat economisch waardevolle grondstoffen behouden blijven." Verder spreekt de jury van "een voorbeeld voor productgroepen waar weggooien nog steeds gebruikelijk is, zoals bij elektronica voor de amusementswereld."

Reman for Electronics is een dienst waarmee Bosch autobedrijven binnen 24 uur voorziet van gereviseerde onderdelen, bijvoorbeeld ABS, ECU en navigatie. Bij de ingeleverde defecte exemplaren worden fouten hersteld, versleten onderdelen vervangen en kleine mankementen gerepareerd. De techniek die Bosch aanbiedt is toepasbaar voor zowel personen- als vrachtwagens. De met de Green Directory Award bekroonde inzending zal samen met de 24 overige kandidaten worden getoond tijdens de beurs, die op 16 september begint. Overigens waren zeventien van de 44 inzendingen (39 procent) ingestuurd door in Duitsland gevestigde bedrijven.

Bezoekers van de Automechanika Frankfurt kunnen de 25 beste inzendingen bekijken aan de hand van een looproute. Deze Green Directory is vanaf eind augustus te downloaden of tijdens de beurs als papieren gids te verkrijgen. In de hallen leidt een speciale markering de bezoeker naar de betreffende bedrijven.