Thule trekhaken wordt Brink Group BV

Thule trekhaken wordt een zelfstandige enititeit onder de naam Brink Group met haar hoofdkantoor in Staphorst. Tegelijkertijd zal haar productmerk veranderen van Thule naar Brink.

Tot op heden was de onderneming een divisie van het Zweedse concern Thule Group. Deze wil zich echter volledig gaan toeleggen op outdoor en sports producten voor de actieve consument. Door Thule trekhaken los te koppelen kunnen beide divisies zich vol concentreren op hun wederzijdse strategische richtingen.

De naam van het zelfstandige trekhaakbedrijf wordt Brink Group. Verder zullen de trekhaken het merk Brink dragen, de van oudsher bekende naam die werd gevoerd tot aan de overname door Thule Group in 2006.

Magnus Welander, CEO van Thule Group: ""Gerrit de Graaf en zijn management team hebben de competenties en de strategische plannen om de trekhaakactiviteiten verder te ontwikkelen. Deze splitsing zal beide bedrijven ten goede komen." Het hoofdkantoor voor Brink Group blijft in het Overijsselse Staphorst. Het Zweedse Nordic Capital Equity Funds VI, VII behoudt haar meerderheidsbelang in Brink Group. Voorzitter van de raad van bestuur wordt Anders Pettersson, die tot 2009 CEO van Thule Group was.

Volgens De Graaf, toekomstig CEO van Brink Group, verandert er buiten de nieuwe naam en organisatiestructuur niets voor de OE- en aftermarketklanten en de eindgebruikers. "Brink Group zal worden aangestuurd door hetzelfde managementteam. Onze eigenaar blijft ons in staat stellen te investeren in innovatieve projecten en in de uitbreiding en vernieuwing van ons productie apparaat."

Thule trekhaken wordt Brink Group BV - Automobielmanagement.nl

Thule trekhaken wordt Brink Group BV

Thule trekhaken wordt een zelfstandige enititeit onder de naam Brink Group met haar hoofdkantoor in Staphorst. Tegelijkertijd zal haar productmerk veranderen van Thule naar Brink.

Tot op heden was de onderneming een divisie van het Zweedse concern Thule Group. Deze wil zich echter volledig gaan toeleggen op outdoor en sports producten voor de actieve consument. Door Thule trekhaken los te koppelen kunnen beide divisies zich vol concentreren op hun wederzijdse strategische richtingen.

De naam van het zelfstandige trekhaakbedrijf wordt Brink Group. Verder zullen de trekhaken het merk Brink dragen, de van oudsher bekende naam die werd gevoerd tot aan de overname door Thule Group in 2006.

Magnus Welander, CEO van Thule Group: ""Gerrit de Graaf en zijn management team hebben de competenties en de strategische plannen om de trekhaakactiviteiten verder te ontwikkelen. Deze splitsing zal beide bedrijven ten goede komen." Het hoofdkantoor voor Brink Group blijft in het Overijsselse Staphorst. Het Zweedse Nordic Capital Equity Funds VI, VII behoudt haar meerderheidsbelang in Brink Group. Voorzitter van de raad van bestuur wordt Anders Pettersson, die tot 2009 CEO van Thule Group was.

Volgens De Graaf, toekomstig CEO van Brink Group, verandert er buiten de nieuwe naam en organisatiestructuur niets voor de OE- en aftermarketklanten en de eindgebruikers. "Brink Group zal worden aangestuurd door hetzelfde managementteam. Onze eigenaar blijft ons in staat stellen te investeren in innovatieve projecten en in de uitbreiding en vernieuwing van ons productie apparaat."