In 2013 was de openingsdag goed voor 4032 man, een verschil van 425 ten opzichte van de huidige editie. Ook het deelnemersveld heeft wat aan omvang ingeboet, een weerspiegeling van de lastige omstandigheden in de Nederlandse markt. Ongelukkig qua planning: de tweede dag van de ook aan schadeherstel gewijde vakbeurs valt samen met het Focwa Schadeherstel Jaarcongres 2014, vandaag in Nieuwegein. 

Links en rechts zijn op de beursvloer de nodige nieuwtjes te melden. U kon ze al lezen in de Autoprof-special van Automobiel Management. Daarin ontbrak de spontane actie die Autoafval.nl (Robeo, A&M Recycling, MAIN) kort voor de beurs in het leven riep om stadsherberg ’t Klepperhuus in Hardenberg financieel te ondersteunen. Het grotendeels met verstandelijk gehandicapt personeel werkende restaurant dreigt als gevolg van krimpende subsidie en afnemende sponsoring te moeten sluiten. Op televisie wijdde presentator Johnny de Mol er 9 oktober een uitzending aan. Tijdens Autoprof worden gedurende drie dagen loten verkocht aan bezoekers en deelnemers. Twee keer per dag is er een trekking, met prijzen die ter beschikking zijn gesteld door de standhouders (zie foto 5 uit de reeks). Donderdagavond om 19.00 uur wordt op de stand van Autoafval.nl het eindbedrag bekend gemaakt en – symbolisch per cheque – overhandigd aan de directie van ’t Klepperhuus.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding