Naast het aanbieden van file-informatie, zal TomTom Traffic ook waarschuwen voor aankomende weersomstandigheden zoals hevige regen of sneeuw. Als bestuurders beter zijn geïnformeerd over de weersomstandigheden die hen te wachten staan, kunnen zij op tijd kiezen voor een snellere route naar hun bestemming. Ralf-Peter Schäfer, hoofd van TomTom Traffic: "We weten dat slecht weer onvoorspelbaar is en grote vertraging kan veroorzaken. Door daar rekening mee te houden, kunnen we nog betere voorspellingen doen over de route die autorijders afleggen." TomTom zegt het eerste navigatiebedrijf te zijn dat real-time weersinformatie gebruikt voor het berekenen van reistijden. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding