Auto Electra heeft vestigingen in Naaldwijk (sinds 1946) en Delft (sinds 1992). Er werken dertig mensen. De onderneming heeft dertig medewerkers en voorziet een grote professionele klantenkring van automaterialen, banden, gereedschappen en werkplaatsuitrusting.

Eind 2012 startte Auto Electra een brede samenwerking met Van Heck. De huidige eigenaren – de heren Maartense, Van Wijk en Van den Enden – vormen tevens het managementteam van Auto Electra. Ze blijven op hun post, om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Sator directeur Adriaan Roggeveen :"De overname van Auto Electra is voor ons erg belangrijk om onze positie in de dichtbevolkte Randstad  uit te bouwen. Voor zowel de eigenaren van Auto Electra als voor ons was het een half jaar geleden al vrijwel zeker dat we deze stap zouden zetten.  De kwaliteit van de samenwerking was vanaf het begin van hoog niveau. De dienstverlening aan het autobedrijf was steeds de belangrijkste pijler onder onze samenwerking."

Partijen streven ernaar de transacties  uiterlijk 31 Maart 2015 af te ronden. De vereiste meldingen en adviesaanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en werknemersvertegenwoordigingen zijn in gang gezet. Met het boekenonderzoek is eveneens een aanvang gemaakt. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.

Roggeveen kondigt aan de komende maanden nog een paar strategische overnames bekend te zullen maken. "Daarmee gaan we ons plan van 75 vestigingen en een goede landelijke dekking dicht naderen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding