Hankook bouwt testcentrum boven poolcirkel

Hankook Tire heeft een overeenkomst gesloten met het Finse bandentestbedrijf Test World om haar eerste testcentrum voor winterbanden in Europa te bouwen. Het nieuwe testcentrum wordt in de buurt van Test World in het Finse Ivalo, 300 kilometer boven de poolcirkel, gebouwd en zal vanaf december 2016 de locatie voor de tests van de winterproducten van Hankook vormen.

Op de aangegeven testlocatie van Hankook Tire wordt nieuwe testbanen voor verschillende testsituaties gebouwd, volledig omgeven door een veiligheidshekwerk en voorzien van de noodzakelijke verbindings- en servicewegen. Het testcentrum zal worden gebouwd met ultramoderne werkplaatsen, kantoren, vergaderruimten en personeelsverblijven. Na het ondertekenen van de overeenkomst werd onmiddellijk begonnen met de voorbereidingen. Hankook verwacht dat het gehele centrum vanaf december 2016 operationeel zal zijn.

"Ons bedrijf heeft altijd al een voorkeur gehad voor een lokale ontwikkeling van haar producten," aldus Ho-Youl Pae, directeur van Hankook Tire in Europa. "Wij zijn er sterk van overtuigd dat de premium producten van Hankook ontwikkeld en getest moeten worden in de regio waarin zij gebruikt zullen gaan worden. Vooral in verband met de specifieke weg- en weersomstandigheden die er gedurende het hele jaar ter plaatse zijn. Tevens is de snelheid waarmee producten op de markt moeten worden gebracht tegenwoordig een doorslaggevende factor, waarbij de nieuwe testlocatie in Ivalo de effectiviteit van het testen van onze winterbanden hier in Europa aanmerkelijk zal verbeteren."

De investering van de bandenfabrikant in ’s werelds meest noordelijk gelegen testcentrum heeft tevens te maken met de tegenwoordig steeds sneller wisselende omstandigheden en de onzekere winters in de zuidelijke delen van Scandinavië en de Alpen. De locatie in Ivalo biedt stabiele en lange winterse omstandigheden, waardoor de testperiode aanzienlijk wordt verlengd. Bovendien worden de flexibele vliegverbindingen en vele nevenfaciliteiten gezien als extra voordelen. Na de bouw zal de in Duitsland gevestigde onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Hankook Tire, het Hankook Tire Europe Technical Centre (ETC) in Hannover, verantwoordelijk worden voor het aansturen van het nieuwe wintertestcentrum.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hankook bouwt testcentrum boven poolcirkel - Automobielmanagement.nl

Hankook bouwt testcentrum boven poolcirkel

Hankook Tire heeft een overeenkomst gesloten met het Finse bandentestbedrijf Test World om haar eerste testcentrum voor winterbanden in Europa te bouwen. Het nieuwe testcentrum wordt in de buurt van Test World in het Finse Ivalo, 300 kilometer boven de poolcirkel, gebouwd en zal vanaf december 2016 de locatie voor de tests van de winterproducten van Hankook vormen.

Op de aangegeven testlocatie van Hankook Tire wordt nieuwe testbanen voor verschillende testsituaties gebouwd, volledig omgeven door een veiligheidshekwerk en voorzien van de noodzakelijke verbindings- en servicewegen. Het testcentrum zal worden gebouwd met ultramoderne werkplaatsen, kantoren, vergaderruimten en personeelsverblijven. Na het ondertekenen van de overeenkomst werd onmiddellijk begonnen met de voorbereidingen. Hankook verwacht dat het gehele centrum vanaf december 2016 operationeel zal zijn.

"Ons bedrijf heeft altijd al een voorkeur gehad voor een lokale ontwikkeling van haar producten," aldus Ho-Youl Pae, directeur van Hankook Tire in Europa. "Wij zijn er sterk van overtuigd dat de premium producten van Hankook ontwikkeld en getest moeten worden in de regio waarin zij gebruikt zullen gaan worden. Vooral in verband met de specifieke weg- en weersomstandigheden die er gedurende het hele jaar ter plaatse zijn. Tevens is de snelheid waarmee producten op de markt moeten worden gebracht tegenwoordig een doorslaggevende factor, waarbij de nieuwe testlocatie in Ivalo de effectiviteit van het testen van onze winterbanden hier in Europa aanmerkelijk zal verbeteren."

De investering van de bandenfabrikant in ’s werelds meest noordelijk gelegen testcentrum heeft tevens te maken met de tegenwoordig steeds sneller wisselende omstandigheden en de onzekere winters in de zuidelijke delen van Scandinavië en de Alpen. De locatie in Ivalo biedt stabiele en lange winterse omstandigheden, waardoor de testperiode aanzienlijk wordt verlengd. Bovendien worden de flexibele vliegverbindingen en vele nevenfaciliteiten gezien als extra voordelen. Na de bouw zal de in Duitsland gevestigde onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Hankook Tire, het Hankook Tire Europe Technical Centre (ETC) in Hannover, verantwoordelijk worden voor het aansturen van het nieuwe wintertestcentrum.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding