Nokian werkte met ‘sjoemelbanden’

De Finse bandenproducent Nokian Tyres heeft gesjoemeld bij het testen van winterbanden door autojournalisten. Als de pers een testrit met een auto met Nokian banden ging maken, dan werden daar eerst speciale banden onder gezet die veel betere prestaties leveren dan auto’s met gewone seriebanden.

Nokian werkte met ‘sjoemelbanden’

Dat heeft een Fins economisch weekblad onthuld. De bestuursvoorzitter van Nokian Tyres, Ari Lehrotanta, heeft het gesjoemel ook toegegeven. Volgens het blad vonden de oneerlijke praktijken al sinds 2005 plaats maar heeft Nokian er vorig jaar een eind aan gemaakt omdat sommige journalisten onraad begonnen te ruiken. Dat gebeurde met name bij de lancering van de winterbanden WR D4 in Oostenrijk. Die banden vertoonden op sneeuw of ijs ‘een bijna onwerkelijke wegligging’, schreef een Duits blad destijds. Nokian, dat ook in ons land op grote schaal aanwezig is, heeft op haar website inmiddels excuus aangeboden ‘voor de fouten die we in het verleden hebben gemaakt’. 

Nokian werkte met ‘sjoemelbanden’ - Automobielmanagement.nl

Nokian werkte met ‘sjoemelbanden’

De Finse bandenproducent Nokian Tyres heeft gesjoemeld bij het testen van winterbanden door autojournalisten. Als de pers een testrit met een auto met Nokian banden ging maken, dan werden daar eerst speciale banden onder gezet die veel betere prestaties leveren dan auto’s met gewone seriebanden.

Nokian werkte met ‘sjoemelbanden’

Dat heeft een Fins economisch weekblad onthuld. De bestuursvoorzitter van Nokian Tyres, Ari Lehrotanta, heeft het gesjoemel ook toegegeven. Volgens het blad vonden de oneerlijke praktijken al sinds 2005 plaats maar heeft Nokian er vorig jaar een eind aan gemaakt omdat sommige journalisten onraad begonnen te ruiken. Dat gebeurde met name bij de lancering van de winterbanden WR D4 in Oostenrijk. Die banden vertoonden op sneeuw of ijs ‘een bijna onwerkelijke wegligging’, schreef een Duits blad destijds. Nokian, dat ook in ons land op grote schaal aanwezig is, heeft op haar website inmiddels excuus aangeboden ‘voor de fouten die we in het verleden hebben gemaakt’.