Het gaat om auto’s die al gebouwd zijn tussen 2007 en 2011, heeft GM meegedeeld. Volgens GM vormen de auto’s op dit moment ‘geen onredelijk veiligheidsrisico’. Bij rond de 44 duizend ongevallen waarmee de airbag werd geactiveerd heeft zich geen ontploffing van de inflator voorgedaan, zoals wel bij andere airbags van Takata het geval is geweest.

De verkeersveiligheidsdienst NHTSA heeft Takata en daarmee de autobouwers echter na nieuwe rapportages toch opgeroepen meer auto’s terug te roepen dan tot nu toe al het geval is geweest. GM en andere autoleveranciers in de VS hebben daarom dergelijke ‘voorlopige terugroep-aankondigingen’ gepubliceerd. "Wij denken dat we de NHTSA aanvullende testgegevens, analyses en andere relevante en geschikte informatie kunnen verstrekken die onderschrijven dat deze auto’s van General Motors geen risico voor de veiligheid vormen,” aldus de verklaring van de autofabrikant.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding