De autobusiness wist een omzetgroei van 5,4 procent te realiseren ‘waarmee we opnieuw sneller groeien dan de productievolumes van personen- en lichte bestelauto’s,’ stelt Schaeffler in het halfjaarbericht. De winst (EBIT)-marge bij de auto-activiteiten kwam uit op 14,3 procent, een flinke verbetering vergeleken bij de 13 procent een jaar eerder.

De goede gang van zaken is vooral te danken aan de sterke vraag in China en de rest van Azië. "Onze business heeft zich in de eerste jaarhelft goed ontwikkeld. We groeien en alle relevante financiele indicatoren zijn verbeterd,” meldt CEO Klaus Rosenfeld. Hij stelt wel dat de sterke winstgroei voor een flink deel te danken is aan lagere kosten. De groep creëerde in de eerste zes maanden van dit jaar wereldwijd rond de duizend nieuwe banen, waarmee er per eind juni 85.200 werknemers bij Schaeffler in dienst waren.