Monster-overname Sator-LKQ in België

Sator start het proces van voorwaartse integratie in België met de overname van de De Jonghe Autoparts, de Henrard Groep, Autoparts Prosec en Sergoyne.

Monster-overname Sator-LKQ in België

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van De Jonghe, Henrard, Prosec, Sergoyne en BCC overeenstemming bereikt over de overname van deze bedrijven met in totaal 23 vestigingen in België en 2 vestigingen in Nederland.

Tot Henrard behoren ook de vestigingen die opereren onder de namen Roxauto, De Bruyn Professional Coatings, Abbiusi, Auto Sport Willy en DCM Tools.

De Jonghe, Henrard en Prosec zijn de grondleggers en aandeelhouders van de Benelux Carparts Corporation (BCC) waarin negen deelnemers gezamenlijk opereren en een nationale afdekking realiseren. Joan Vandenhoydonck benadrukt dat “BCC als zelfstandig samenwerkingsverband ongewijzigd in tact zal blijven”.

In een brief aan hun medewerkers benadrukken Bart van Gael (Henrard), Jan De Rechter (Prosec), Joan Vandenhoydonck (De Jonghe) en Jeroen Vertongen (Sergoyne) dat “deze stap volledig past in het proces van schaalvergroting dat zich momenteel in heel Europa voltrekt”.

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen: “Met deze overnames beschikken we over een sterk vooruitstrevend netwerk. Het is onze ambitie om in alle grotere steden van België vertegenwoordigd te zijn met een krachtige, goed gesorteerde vestiging welke in staat is de autoprofessionals in hun regio te bedienen met een maximaal assortiment dat uit voorraad geleverd kan worden. Dat kan zowel een eigen vestiging als een vestiging van een zelfstandig Full Fource Partner zijn. Naast de levering van goederen en diensten, zijn we dan in staat alle denkbare ondersteuning op het gebied van Opleiding, Techniek, Marketing en werkplaatsformules te leveren”.

Sator Holding is net als haar zusterbedrijven ECP (Groot Brittannië) en Rhiag (Italië, Tsjechië, Slowakije, Zwitserland, Hongarije, Roemenië en Oekraïne) onderdeel van de Amerikaanse LKQ Corporation, dat met een omzet van méér dan twee miljard Euro in Europa is uitgegroeid tot de belangrijkste speler in deze markt.

In België behoort Van Heck Interpieces in Vilvoorde tot Sator Holding. Ludo Schulpé benadrukt dat, net als in Nederland, “een hybride business model waarin het eigen netwerk nauw samenwerkt met zelfstandige grossiers” het uitgangspunt is.

Met de instemmingsaanvraag van mededingingsautoriteit en personeelsvertegenwoordigingen is inmiddels een aanvang gemaakt. Partijen verwachten de transacties in de komende maanden te kunnen afronden. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

Monster-overname Sator-LKQ in België - Automobielmanagement.nl

Monster-overname Sator-LKQ in België

Sator start het proces van voorwaartse integratie in België met de overname van de De Jonghe Autoparts, de Henrard Groep, Autoparts Prosec en Sergoyne.

Monster-overname Sator-LKQ in België

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van De Jonghe, Henrard, Prosec, Sergoyne en BCC overeenstemming bereikt over de overname van deze bedrijven met in totaal 23 vestigingen in België en 2 vestigingen in Nederland.

Tot Henrard behoren ook de vestigingen die opereren onder de namen Roxauto, De Bruyn Professional Coatings, Abbiusi, Auto Sport Willy en DCM Tools.

De Jonghe, Henrard en Prosec zijn de grondleggers en aandeelhouders van de Benelux Carparts Corporation (BCC) waarin negen deelnemers gezamenlijk opereren en een nationale afdekking realiseren. Joan Vandenhoydonck benadrukt dat “BCC als zelfstandig samenwerkingsverband ongewijzigd in tact zal blijven”.

In een brief aan hun medewerkers benadrukken Bart van Gael (Henrard), Jan De Rechter (Prosec), Joan Vandenhoydonck (De Jonghe) en Jeroen Vertongen (Sergoyne) dat “deze stap volledig past in het proces van schaalvergroting dat zich momenteel in heel Europa voltrekt”.

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen: “Met deze overnames beschikken we over een sterk vooruitstrevend netwerk. Het is onze ambitie om in alle grotere steden van België vertegenwoordigd te zijn met een krachtige, goed gesorteerde vestiging welke in staat is de autoprofessionals in hun regio te bedienen met een maximaal assortiment dat uit voorraad geleverd kan worden. Dat kan zowel een eigen vestiging als een vestiging van een zelfstandig Full Fource Partner zijn. Naast de levering van goederen en diensten, zijn we dan in staat alle denkbare ondersteuning op het gebied van Opleiding, Techniek, Marketing en werkplaatsformules te leveren”.

Sator Holding is net als haar zusterbedrijven ECP (Groot Brittannië) en Rhiag (Italië, Tsjechië, Slowakije, Zwitserland, Hongarije, Roemenië en Oekraïne) onderdeel van de Amerikaanse LKQ Corporation, dat met een omzet van méér dan twee miljard Euro in Europa is uitgegroeid tot de belangrijkste speler in deze markt.

In België behoort Van Heck Interpieces in Vilvoorde tot Sator Holding. Ludo Schulpé benadrukt dat, net als in Nederland, “een hybride business model waarin het eigen netwerk nauw samenwerkt met zelfstandige grossiers” het uitgangspunt is.

Met de instemmingsaanvraag van mededingingsautoriteit en personeelsvertegenwoordigingen is inmiddels een aanvang gemaakt. Partijen verwachten de transacties in de komende maanden te kunnen afronden. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.