Bosch verkocht vorig jaar al voor omgerekend 290 miljoen dollar op het online-handelsportaal van Alibaba, dat was 60 procent meer dan in 2015. Het meest verkochte product zijn boormachines maar ook is er veel vraag naar auto-onderdelen. Om dat succes vast te houden en de markt verder uit te bouwen, gaat Bosch nu een eigen virtuele handelsplaats op Alibaba inrichten. "De omzetsprong van vorig jaar laat al zien dat de koopkracht bij de middenklasse in China steeds toeneemt en de vraag naar kwaliteitsproducten groeit mee," zegt een woordvoerster van Bosch. "Als iemand onderdelen voor z’n auto nodig heeft maar ook wanneer de koelkast of de boormachine kapot is, moeten ze meteen aan Bosch denken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding