Wijlhuizen en Beneparts bundelen krachten

De Belgische onderdelenleverancier Beneparts uit Turnhout wordt overgenomen door de Rosebud Holding. Hierdoor zal het een zusterbedrijf worden van Wijlhuizen in Arnhem, de Nederlandse distributeur van onderdelen. De naam, locatie en de personele bezetting blijven onveranderd.

Beneparts telt bijna vijftig personeelsleden en heeft een omzet van zo’n twintig miljoen euro. De combinatie met Wijlhuizen biedt beide partijen veel toegevoegde waarde. Stefan Govers, directeur Beneparts legt uit: "We zullen het gamma direct dit jaar kunnen uitbreiden met de truck- en trailer-opbouwdelen die Wijlhuizen al voert. Ook de digitale Wijlhuizen Connects catalogus en bestelomgeving zullen we gaan omarmen, misschien al eind dit jaar."

Wijlhuizen heeft 150 medewerkers in dienst. Naast Wijlhuizen vallen ook de bedrijven Parts Factory (importeur van remdelen voor truck, trailer en bus) en G-Truck Nederland (formulegever voor grossiers, vrije garages en zelf reparerende fleet owners) onder de Rosebud Holding.

Beneparts is, net als Wijlhuizen lid van Group Auto en de grossiersformule G-truck. De cultuen liggen daarmee dicht bij elkaar en de teams kennen elkaar daardoor goed. Het maakte de combinatie tot een natuurlijke. "Wijlhuizen heeft in Nederland veel ervaring met formules zoals Top Truck. We hebben in België daar altijd wat minder animo voor kunnen vinden. Met de overname hopen we te profiteren van de ervaring die Wijlhuizen in Nederland heeft opgedaan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wijlhuizen en Beneparts bundelen krachten - Automobielmanagement.nl

Wijlhuizen en Beneparts bundelen krachten

De Belgische onderdelenleverancier Beneparts uit Turnhout wordt overgenomen door de Rosebud Holding. Hierdoor zal het een zusterbedrijf worden van Wijlhuizen in Arnhem, de Nederlandse distributeur van onderdelen. De naam, locatie en de personele bezetting blijven onveranderd.

Beneparts telt bijna vijftig personeelsleden en heeft een omzet van zo’n twintig miljoen euro. De combinatie met Wijlhuizen biedt beide partijen veel toegevoegde waarde. Stefan Govers, directeur Beneparts legt uit: "We zullen het gamma direct dit jaar kunnen uitbreiden met de truck- en trailer-opbouwdelen die Wijlhuizen al voert. Ook de digitale Wijlhuizen Connects catalogus en bestelomgeving zullen we gaan omarmen, misschien al eind dit jaar."

Wijlhuizen heeft 150 medewerkers in dienst. Naast Wijlhuizen vallen ook de bedrijven Parts Factory (importeur van remdelen voor truck, trailer en bus) en G-Truck Nederland (formulegever voor grossiers, vrije garages en zelf reparerende fleet owners) onder de Rosebud Holding.

Beneparts is, net als Wijlhuizen lid van Group Auto en de grossiersformule G-truck. De cultuen liggen daarmee dicht bij elkaar en de teams kennen elkaar daardoor goed. Het maakte de combinatie tot een natuurlijke. "Wijlhuizen heeft in Nederland veel ervaring met formules zoals Top Truck. We hebben in België daar altijd wat minder animo voor kunnen vinden. Met de overname hopen we te profiteren van de ervaring die Wijlhuizen in Nederland heeft opgedaan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding