Ook JLR sjoemelde met prijzen onderdelen

Behalve Renault en PSA heeft ook Jaguar Land Rover specifieke software toegepast om de prijzen van reserve-onderdelen ‘aan te passen’ aan wat de klant bereid is ervoor te betalen. Die software zou geleverd zijn door Accenture.

Dit blijkt uit in diverse media geciteerde documenten die bekend zijn geworden vanwege een rechtszaak, aangespannen door de software-ontwerper.

Accenture, Renault, PSA en JLR ontkennen dat er sprake is geweest van illegaal handelen maar JLR geeft wel toe dat het de zogenaamde Partneo software nog steeds gebruikt ‘om consistentie bij de prijzen van onze onderdelen te bereiken zodat die op de juiste manier zijn geprijsd vergeleken met de concurrentie.’

Eerder meldde onder meer de Belgische krant De Standaard dat consumenten in Europa vanwege de kunstmatig opgedreven prijzen van reserve-onderdelen de afgelopen jaren zeker anderhalf miljard euro te veel hebben betaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook JLR sjoemelde met prijzen onderdelen - Automobielmanagement.nl

Ook JLR sjoemelde met prijzen onderdelen

Behalve Renault en PSA heeft ook Jaguar Land Rover specifieke software toegepast om de prijzen van reserve-onderdelen ‘aan te passen’ aan wat de klant bereid is ervoor te betalen. Die software zou geleverd zijn door Accenture.

Dit blijkt uit in diverse media geciteerde documenten die bekend zijn geworden vanwege een rechtszaak, aangespannen door de software-ontwerper.

Accenture, Renault, PSA en JLR ontkennen dat er sprake is geweest van illegaal handelen maar JLR geeft wel toe dat het de zogenaamde Partneo software nog steeds gebruikt ‘om consistentie bij de prijzen van onze onderdelen te bereiken zodat die op de juiste manier zijn geprijsd vergeleken met de concurrentie.’

Eerder meldde onder meer de Belgische krant De Standaard dat consumenten in Europa vanwege de kunstmatig opgedreven prijzen van reserve-onderdelen de afgelopen jaren zeker anderhalf miljard euro te veel hebben betaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding