4Motive zoekt naar parels voor zelfstandige grossier

Branded content

Onafhankelijk onderdelenimporteur en distributeur 4Motive bouwt sinds 2012 aan een eigenwijs en uniek portfolio. De autoparts vinden vooral hun weg naar de ongebonden grossiers, waarbij onderdelen van OE-kwaliteit, een vrijwel volledige voorraad per productgroep, stockadvies op maat, nachtdistributie en een gezonde marge zorgen voor een sterke partnerschap.

Parallel aan de bewuste keuze om buiten de gebaande paden te opereren, kiest 4Motive voor een transparante positionering. “Wij willen dat grossiers met ons gaan samenwerken om wie we zijn en wat te kunnen”, vertelt directeur Paul van Diemen. Kernwaarden die samenkomen in de afkorting RAAK. “Die staat voor relatie, aandacht, anders en kwaliteit. En die manier van samenwerken willen we iedere dag opnieuw waarmaken.”

Parels

4Motive is het antwoord op de krachtsverhoudingen in de aftermarket waarbij de onafhankelijke grossier steeds meer werd overvleugeld. Paul van Diemen: “Alleen als je kunt samenwerken met onbekende fabrikanten ben je in staat een alternatief te bieden. Waarmee het opsporen van onbekende parels feitelijk onze belangrijkste activiteit is.” En dat is sneller gezegd, dan gedaan, vult operationeel manager Jeffrey van Riebec aan. “Om een minstens gelijkwaardig alternatief te kunnen bieden voor de bekende merken op de markt moet alles kloppen: de kwaliteit, de range, de marges, de distributie, de catalogus, de technische ondersteuning, enzovoort.”

Zoektocht

Aan het vinden van zo’n parel gaat niet zonder uitzondering een jarenlange zoektocht vooraf. “Op de 100 oesters vind je misschien één echte parel”, schetst Paul van Diemen. En dat gamma vol sterke merken vult 4Motive aan met een in de branche tamelijk uniek fenomeen: stockadvies op maat. “We houden per productgroep de vraag bovengemiddeld goed in de gaten. Dat geeft ons de kennis om zeer gericht advies te geven, waardoor de grossier met de geadviseerde voorraad zeker 95 procent van de vraag kan bedienen.” Mocht een onderdeel van buiten de voorraad besteld worden, dan levert 4Motive dit via nachtdistributie vanuit de eigen voorraad. Jeffrey van Riebec: “Ook hier zijn we tamelijk eigenwijs in. Wij vinden dat wij als importeur gewoonweg het volledige programma van onze fabrikanten vanuit onze eigen voorraad moeten kunnen leveren”

Remante turbo’s en AT-autoteile turboslangen

Bij 4Motive is men content met de nieuwste toevoegingen. “Met turbo’s van Remante hebben we een topproduct in huis. Ze zijn volledig gereviseerd en kunnen zo qua kwaliteit wedijveren met OE-exemplaren”, vertelt Paul van Diemen. In het verlengde is men in Uithoorn ook dolgelukkig met de turboslangen van AT-autoteile. “Met AT-autoteile hebben we een heuse OE-leverancier aan ons gebonden. Niet alleen de kwaliteit is uitmuntend, maar ook het gamma: vrijwel volledig. Met deze twee toevoegingen kijken we uit naar 2020.”

Foto: Robin Britstra
4Motive zoekt naar parels voor zelfstandige grossier - Automobielmanagement.nl

4Motive zoekt naar parels voor zelfstandige grossier

Branded content

Onafhankelijk onderdelenimporteur en distributeur 4Motive bouwt sinds 2012 aan een eigenwijs en uniek portfolio. De autoparts vinden vooral hun weg naar de ongebonden grossiers, waarbij onderdelen van OE-kwaliteit, een vrijwel volledige voorraad per productgroep, stockadvies op maat, nachtdistributie en een gezonde marge zorgen voor een sterke partnerschap.

Parallel aan de bewuste keuze om buiten de gebaande paden te opereren, kiest 4Motive voor een transparante positionering. “Wij willen dat grossiers met ons gaan samenwerken om wie we zijn en wat te kunnen”, vertelt directeur Paul van Diemen. Kernwaarden die samenkomen in de afkorting RAAK. “Die staat voor relatie, aandacht, anders en kwaliteit. En die manier van samenwerken willen we iedere dag opnieuw waarmaken.”

Parels

4Motive is het antwoord op de krachtsverhoudingen in de aftermarket waarbij de onafhankelijke grossier steeds meer werd overvleugeld. Paul van Diemen: “Alleen als je kunt samenwerken met onbekende fabrikanten ben je in staat een alternatief te bieden. Waarmee het opsporen van onbekende parels feitelijk onze belangrijkste activiteit is.” En dat is sneller gezegd, dan gedaan, vult operationeel manager Jeffrey van Riebec aan. “Om een minstens gelijkwaardig alternatief te kunnen bieden voor de bekende merken op de markt moet alles kloppen: de kwaliteit, de range, de marges, de distributie, de catalogus, de technische ondersteuning, enzovoort.”

Zoektocht

Aan het vinden van zo’n parel gaat niet zonder uitzondering een jarenlange zoektocht vooraf. “Op de 100 oesters vind je misschien één echte parel”, schetst Paul van Diemen. En dat gamma vol sterke merken vult 4Motive aan met een in de branche tamelijk uniek fenomeen: stockadvies op maat. “We houden per productgroep de vraag bovengemiddeld goed in de gaten. Dat geeft ons de kennis om zeer gericht advies te geven, waardoor de grossier met de geadviseerde voorraad zeker 95 procent van de vraag kan bedienen.” Mocht een onderdeel van buiten de voorraad besteld worden, dan levert 4Motive dit via nachtdistributie vanuit de eigen voorraad. Jeffrey van Riebec: “Ook hier zijn we tamelijk eigenwijs in. Wij vinden dat wij als importeur gewoonweg het volledige programma van onze fabrikanten vanuit onze eigen voorraad moeten kunnen leveren”

Remante turbo’s en AT-autoteile turboslangen

Bij 4Motive is men content met de nieuwste toevoegingen. “Met turbo’s van Remante hebben we een topproduct in huis. Ze zijn volledig gereviseerd en kunnen zo qua kwaliteit wedijveren met OE-exemplaren”, vertelt Paul van Diemen. In het verlengde is men in Uithoorn ook dolgelukkig met de turboslangen van AT-autoteile. “Met AT-autoteile hebben we een heuse OE-leverancier aan ons gebonden. Niet alleen de kwaliteit is uitmuntend, maar ook het gamma: vrijwel volledig. Met deze twee toevoegingen kijken we uit naar 2020.”

Foto: Robin Britstra