Het hoofdkantoor van Delphi Technologies (Frankrijk-BNL) staat in Cergy, een van de voorsteden in het bekken van Parijs. Voor wie het bedrijf niet kent, geeft Laurent Sijs een korte introductie: “We leggen ons toe op innovatieve aandrijfsystemen en aftermarket-oplossingen waardoor personenauto’s en bedrijfsvoertuigen schoner, beter en verder rijden. We zijn dan ook een toonaangevend Tier 1-leverancier en we zetten onze tanden graag in complexe problemen. Ons credo luidt dan ook: gedreven om het verschil te maken.”

Heavy duty

Naast maintenance parts zoals rem,  stuur- en ophangingsdelen en elektronische componenten, heeft Delphi Technologies ook een divisie die zich volledig richt op brandstofsystemen voor benzine- en dieselmotoren. Sijs: “Denk aan common rail pompen en injectoren, ook voor heavy duty toepassingen, een groeimarkt voor ons. Wereldwijd zijn wij één van de grootste fabrikanten. Natuurlijk leveren wij alles nieuw, maar we zijn druk bezig met de ontwikkeling van ons Reman product dat staat voor gereviseerde delen. Gemiddeld ligt de prijs daarvan 20 tot 25 procent lager dan een nieuw deel.” De meest gebruikte definitie van remanufacturing is: ‘Een gebruikt product terugbrengen naar zijn initiële performance, met garantievoorwaarden die gelijk of beter zijn dan die van een nieuw product’. Sijs: “Vanuit duurzaamheid vinden wij dit een goede ontwikkeling. Daarnaast zorg je ervoor dat bezitters van oudere auto’s Reman injectoren en pompen kunnen aanschaffen en nieuwe injectoren betekenen een betere verbranding en dus minder schadelijke emissies.”

ADAS

Maar Delphi Technologies heeft meer nieuws te melden: zo is het sinds oktober mogelijk het bekende DS 150 diagnosesysteem uit te breiden met een unit waarmee ook de snel oprukkende Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) kunnen worden uitgelezen. Voor de universelen heeft Delphi Technologies ‘Pass-Thru’ in de markt gezet waarmee van vrijwel alle automerken alle data binnen handbereik komt door direct te kunnen inloggen op de database van de autofabrikant. Sijs: “Het is absoluut nog een uitgave maar wij zijn ervan overtuigd dat deze investering zich snel terugbetaalt.” Tot zover Parijs.

Foto: Robin Britstra