Bandenleverancier Twen-Tyre stopt ermee

Bandenleverancier Twen-Tyre in Almelo gaat dicht. Het bedrijf is genoodzaakt zijn deuren te sluiten ‘na tegenvallende resultaten in een zeer competitieve markt’, zo laat men in een verklaring weten. In oktober 2018 nog moest een nieuwe focus het tij keren bij Twen-Tyre.

Begin 2017 kocht TTI Tyre Trading International de aandelen in het bedrijf Van Aalderen Twen-Tyre BV, nadat de huisbankier had besloten om alles op ‘hold’ te zetten. Samen met de eigenaar van Twen-Tyre en TTI waren er plannen ontwikkeld om het bedrijf weer vlot te trekken.

Rode cijfers

In eerste instantie leek het goed te lukken, maar de flow stagneerde en zette niet door. Een extra reorganisatie was nodig in 2018, waarna het bedrijf in stabieler vaarwater terecht kwam. In 2019 waren de ontwikkelingen niet ongunstig, maar uiteindelijk kwam Twen-Tyre toch weer in de rode cijfers terecht. De verwachte groei werd niet doorgezet en marges bleven onder druk staan door de zeer competitieve markt.

Partners

Door de sterke positie in de regio met een omzet van 7.000.000 euro is gezocht naar partners om het commercieel verder vlot te trekken. Helaas is dat op niets uitgelopen. Daarop is besloten om het bedrijf te gaan sluiten. De stakingsdatum van Twen-Tyre staat gepland in maart. De voorraad zal tegen die tijd uitverkocht worden.

Twen-Tyre werd in 1975 opgericht als Van Aalderen Banden in Vriezenveen.

Bandenleverancier Twen-Tyre stopt ermee - Automobielmanagement.nl

Bandenleverancier Twen-Tyre stopt ermee

Bandenleverancier Twen-Tyre in Almelo gaat dicht. Het bedrijf is genoodzaakt zijn deuren te sluiten ‘na tegenvallende resultaten in een zeer competitieve markt’, zo laat men in een verklaring weten. In oktober 2018 nog moest een nieuwe focus het tij keren bij Twen-Tyre.

Begin 2017 kocht TTI Tyre Trading International de aandelen in het bedrijf Van Aalderen Twen-Tyre BV, nadat de huisbankier had besloten om alles op ‘hold’ te zetten. Samen met de eigenaar van Twen-Tyre en TTI waren er plannen ontwikkeld om het bedrijf weer vlot te trekken.

Rode cijfers

In eerste instantie leek het goed te lukken, maar de flow stagneerde en zette niet door. Een extra reorganisatie was nodig in 2018, waarna het bedrijf in stabieler vaarwater terecht kwam. In 2019 waren de ontwikkelingen niet ongunstig, maar uiteindelijk kwam Twen-Tyre toch weer in de rode cijfers terecht. De verwachte groei werd niet doorgezet en marges bleven onder druk staan door de zeer competitieve markt.

Partners

Door de sterke positie in de regio met een omzet van 7.000.000 euro is gezocht naar partners om het commercieel verder vlot te trekken. Helaas is dat op niets uitgelopen. Daarop is besloten om het bedrijf te gaan sluiten. De stakingsdatum van Twen-Tyre staat gepland in maart. De voorraad zal tegen die tijd uitverkocht worden.

Twen-Tyre werd in 1975 opgericht als Van Aalderen Banden in Vriezenveen.