Het was een gekkenhuis. In twee dagen 48 auto’s verkocht. Ik heb vierduizend bezoekers binnen gehad.” Vestigingsmanager Peter Letschert van Cardoen Roosendaal, uitkijkend op drie trailers vol met nieuwe voorraad, is daags na het openingsweekeinde nog niet bekomen van de verbazing. “We hadden gerekend op tien auto’s in het eerste weekeinde. Het was super. Ik zit achttien jaar in de autobranche, maar zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Ruim honderd auto’s had de eerste Nederlandse Cardoen-vestiging klaarstaan voor de opening op zaterdag 1 oktober. Bij het sluiten van de deuren waren er 48 verkocht. Achttien vanuit de Roosendaalse voorraad en dertig vanuit de Belgische voorraad. “Als de klant een andere kleur wilde, keken we uiteraard even in de voorraadlijst. Vaak konden we de klant een passend alternatief bieden.” Meer over Cardoen in de komende AM||03-10-2005|02:44|03-10-2015|12:00|published|Verkoop| 2076|30-09-2005|03:04|03-10-2005|04:18|Directeur Goodyear Dunlop naar Griekenland|NIEUWEGEIN |Peter Platje – General Manager Goodyear Dunlop Tires Nederland b.v. – heeft vanmiddag bekend gemaakt dat hij per 1 oktober General Manager Griekenland wordt.|De vijftigjarige Platje is gevraagd de Griekse directeur aldaar op te volgen en hetzelfde te doen wat hij in Nederland deed: de organisatie veranderen van productgericht naar marketinggericht. In de afgelopen twee jaar wist Platje de winst in Nederland met een factor drie te laten toenemen. Platje wordt in Nederland opgevolgd door George Rietbergen (41), die vanaf 2001 bij Goodyear-Dunlop Director Retail & e-business Europe was. (foto: John Mulder)|Platje_1.JPG|30-09-2005|03:02|30-09-2015|12:00|published|Nieuws,Onderdelen| 2055|30-09-2005|09:37|30-09-2005|02:05|Merkdealer participeert in Cardoen Roosendaal|ROOSENDAAL|De eerste vestiging in Nederland van Auto’s Cardoen wordt geleid door een voormalig ondernemer in de supermarktbranche. Assistentie wordt op de achtergrond verleend door onder anderen een merkdealer.|Dat bleek donderdag op de perspresentatie van Auto’s Cardoen in Roosendaal, waar morgen – 1 oktober – de Belgische keten de deuren opent. ´Roosendaal´ is een franchisevestiging, net als zeven van de negen vestigingen van Cardoen in België. Ex-supermarktondernemer Toin van de Mosselaar is de franchisenemer. Hij wordt bijgestaan door twee mede-investeerders, onder wie volgens Van de Mosselaar een merkdealer die knowhow inbrengt. Net als in België verkoopt Cardoen in Roosendaal nieuwe auto’s (met volgens de initiatiefnemer kortingen van tien tot 35 procent op de catalogusprijs) en jonge occasions. Ook de aftersales is geregeld zoals in België: Bosch Car Service (BCS) is voor dit onderdeel ingehuurd. De klant kan terecht bij de dichtstbijzijnde BCS-vestiging. Karel Cardoen en Toin van de Mosselaar kijken de zaken tot medio 2006 aan voordat ze beslissen over eventueel meer Cardoen-vestigingen in ons land. Karel Cardoen: “Tot half 2006 gaan we het concept verfijnen. Daarna zijn er drie mogelijkheden: ‘Roosendaal’ blijft de enige vestiging in Nederland, we gaan met de huidige franchisepartner een nieuwe vestiging openen of we kunnen met nieuwe franchisepartners nieuwe vestigingen neerzetten.” Meer over Cardoen in de komende AM|Cardoen-vdMosselaar.JPG|30-09-2005|09:32|30-09-2015|12:00|published|Nieuws| 2054|29-09-2005|04:11|30-09-2005|02:05|Extra kennis voor De Garage Werving & Selectie|UTRECHT|De Garage Werving & Selectie heeft Maarten Benschop als consultant aangetrokken. Benschop is ervaringsdeskundige op het gebied van managementfuncties en is een extra aanvulling op het team van De Garage. Hij werkte hiervoor bij Auto Palace – de Binckhorst b.v. als general salesmanager en later als dealerdirecteur van de importeursvestiging.|Door de toegenomen vraag naar gekwalificeerde managers in de automobiel branche heeft De Garage met de aanstelling van Maarten Benschop extra kennis en ervaring op het gebied van management binnengehaald. Benno Nekeman, directeur De Garage: “De vraag naar daadkrachtige directieleden en managers neemt toe. De invulling van deze vacatures vereist een consultant die uit ruime eigen ervaring kan putten. Met de komst van Maarten Benschop bieden we voor zowel importeurs als dealers een deskundige consultant die de kern van de problematiek begrijpt. Nu zijn we nog beter in staat om een juiste invulling te geven aan vacatures op management niveau. Maarten Benschop is samen met Ruud Voogd verantwoordelijk voor de werving en selectie voor permanente en projectmatige oplossingen op het gebied van management.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding