Hedin gaat zowel de verkoop en distributie als de aftersales services regelen, laat het bedrijf weten in een persbericht. De verkopen moeten in oktober starten waarna de eerste auto’s nog in het laatste kwartaal van dit jaar worden afgeleverd. Klanten kunnen de laatste personenauto modellen van BYD eveneens zien en ervaren in BYD pioneerwinkels die worden gevestigd in een reeks grote steden in beide landen. De eerste gaat in oktober open in Stockholm.

Eigenaar en CEO Anders Hedin: ‘’We zijn trots dat we deze samenwerking met BYD kunnen starten en voor de kans om zo’n pionierend merk te vertegenwoordigen. Dit onderstreept de aspiraties van Hedin Mobility Group om een leidende mobiliteitsleverancier en een deelnemende kracht in de elektrificatie van de Europese autovloot te worden. Onze distributie business laten groeien staat centraal in onze strategische plannen voor de toekomst.’’ Vorige maand werd bekend dat BYD in ons land in zee is gegaan met Louwman als nationale dealerpartner.

Lees ook:

Louwman wordt dealer Chinese BYD