EMA Automobielgroep sluit vestiging Valkenswaard maar groeit 15 procent

EMA Automobielgroep, een van de grootste Mercedes-Benz-dealers in Nederland, sluit de deuren van zijn showroom in Valkenswaard.

In Helmond heeft EMA zijn personenautobedrijf samengevoegd met het bedrijfswagenbedrijf. Het servicepunt in Helmond wordt dus niet gesloten, zoals AM op 10 juni meldde op basis van een bericht over die sluiting in het Eindhovens Dagblad. Wel verhuisden de verkoopactiviteiten naar de EMA-vestiging in Eindhoven, en dat gebeurde al in oktober 2009.

‘We zijn het servicepunt in Helmond juist aan het verbouwen om klanten nog beter van dienst te zijn’, verklaart eigenaar Max Jonkers van EMA Automobielgroep tegenover Automobiel Management. Bij EMA Automobielgroep werken volgens eigen bedrijfsinformatie 250 m/v bij zeven vestigingen in Brabant en Limburg met de merken Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge en Mitsubishi Fuso.

EMA heeft vestigingen in Eindhoven, Helmond, Roermond, Venlo en Weert. Ook het bericht op WijLimburg.nl dat EMA eind februari ontslagen aankondigde onder de 90 personeelsleden van de vestigingen in Venlo, Roermond en Weert klopt niet volgens Jonkers. ‘Heel die reorganisatie is al lang achter de rug. Over heel 2009 hebben we het personeelsbestand ingekrompen van 235 naar 210 nu, maar dat ging via het niet verlengen van tijdelijke contracten. Er is niemand gedwongen ontslagen.’ Over 2009 is de omzet ongeveer met 30% gedaald. Het verlies voor het moederbedrijf steeg in 2009 naar 3,5 miljoen euro; in 2008 was dat bijna 1 miljoen euro. Maar nu, halverwege 2010, gaat het juist weer heel goed met het bedrijf, vertelt Jonkers. ‘Het eerste halfjaar is heel positief. De reorganisatie heeft een positieve uitwerking en de markt trekt aan. Ik denk dat we 10 tot 15 procent beter draaien dan vorig jaar. De verkoopaantallen liggen weer op het niveau van begin 2008. Natuurlijk, het segment is veranderd, de auto’s worden kleiner. Maar de nieuwe E-klasse gaat heel goed.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

EMA Automobielgroep sluit vestiging Valkenswaard maar groeit 15 procent - Automobielmanagement.nl

EMA Automobielgroep sluit vestiging Valkenswaard maar groeit 15 procent

EMA Automobielgroep, een van de grootste Mercedes-Benz-dealers in Nederland, sluit de deuren van zijn showroom in Valkenswaard.

In Helmond heeft EMA zijn personenautobedrijf samengevoegd met het bedrijfswagenbedrijf. Het servicepunt in Helmond wordt dus niet gesloten, zoals AM op 10 juni meldde op basis van een bericht over die sluiting in het Eindhovens Dagblad. Wel verhuisden de verkoopactiviteiten naar de EMA-vestiging in Eindhoven, en dat gebeurde al in oktober 2009.

‘We zijn het servicepunt in Helmond juist aan het verbouwen om klanten nog beter van dienst te zijn’, verklaart eigenaar Max Jonkers van EMA Automobielgroep tegenover Automobiel Management. Bij EMA Automobielgroep werken volgens eigen bedrijfsinformatie 250 m/v bij zeven vestigingen in Brabant en Limburg met de merken Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge en Mitsubishi Fuso.

EMA heeft vestigingen in Eindhoven, Helmond, Roermond, Venlo en Weert. Ook het bericht op WijLimburg.nl dat EMA eind februari ontslagen aankondigde onder de 90 personeelsleden van de vestigingen in Venlo, Roermond en Weert klopt niet volgens Jonkers. ‘Heel die reorganisatie is al lang achter de rug. Over heel 2009 hebben we het personeelsbestand ingekrompen van 235 naar 210 nu, maar dat ging via het niet verlengen van tijdelijke contracten. Er is niemand gedwongen ontslagen.’ Over 2009 is de omzet ongeveer met 30% gedaald. Het verlies voor het moederbedrijf steeg in 2009 naar 3,5 miljoen euro; in 2008 was dat bijna 1 miljoen euro. Maar nu, halverwege 2010, gaat het juist weer heel goed met het bedrijf, vertelt Jonkers. ‘Het eerste halfjaar is heel positief. De reorganisatie heeft een positieve uitwerking en de markt trekt aan. Ik denk dat we 10 tot 15 procent beter draaien dan vorig jaar. De verkoopaantallen liggen weer op het niveau van begin 2008. Natuurlijk, het segment is veranderd, de auto’s worden kleiner. Maar de nieuwe E-klasse gaat heel goed.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding