De uitnodiging om naar een dealerschap te solliciteren, is deze week verstuurd door Laura Soave, directeur van Fiat North America, en Peter Grady, de baas van dealerdevelopment van Chrysler. Dealers die de uitnodiging aannemen, zullen bijeenkomen op een speciale Fiat Experience op 30 augustus in Detroit. Daar zal Chrysler details bekendmaken van zijn plannen met het netwerk voor Fiat. Men zal de dealers aansluitend vragen voor 22 september een voorstel te doen. In oktober zullen de dealers dan worden aangesteld. Fiat wil er uiteindelijk tweehonderd aanstellen, zo meldt Automotive News.

De eerste Fat die in Amerika in de verkoop gaat is de 500. Die wordt vanaf het vierde kwartaal in Mexico geproduceerd. Drie andere modellen die op de 500 zijn gebaseerd, gaan in 2013 in de verkoop. Het gaat om een cabriolet, een Abarth en een ‘verhoogde’ hatchback. Dealers krijgen ook de kans Alfa Romeo’s te gaan verkopen. Naar verwachting keert Alfa Romeo in 2012 terug op de Amerikaanse markt.  

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding