De eindresultaten van het gepresenteerde onderzoek laten zien dat in 2015 aan de jarenlange groei in de totale behoefte aan onderhoud, reparaties en banden een einde komt. De gezamenlijke onderhoudsbehoefte van het Nederlandse wagenpark krimpt in 2015 met drieënhalf tot vierenhalf procent, afhankelijk van het gekozen scenario. Interessant is de constatering dat het resultaat van dit onderzoek voor de Nederlandse situatie een positiever beeld laat zien dan in de ons omringende landen. Afhankelijk van ontwikkelingen op het gebied van gemiddelde uurtarieven en onderdelenprijzen is de verwachting dat dit resulteert in een stabilisatie van de omzet van de markt.

De marktprognose is op initiatief van RAI Vereniging in samenwerking met het Europese Onderzoeksbureau ICDP samengesteld. Vanuit afdeling Auto’s werd het onderzoek begeleid door BMW Nederland, Ford Nederland en Louwman & Parqui. Sator Holding, Kühne Automotive en Auto Distribution Nederland zijn de bedrijven die het onderzoek vanuit afdeling Autovak begeleidden.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding