De website nieuweautokopen.nl heeft vandaag een aflevercentrum geopend in Almere. Het internetbedrijf zegt inmiddels tussen de vijf- en zevenhonderd nieuwe auto’s per jaar te verkopen. Een belangrijke factor waarmee het succes wordt verklaard, is de samenwerking met Koops Furness. Eigenaar Paul de Vries: "Ik werk nu een jaar samen met Koops Furness en zij hebben mij de ruimte geboden om te groeien. Met meer medewerkers om de klant nog sneller en beter te kunnen bedienen en met voordelen aan de inkoop- en verkoopkant." Nieuweautokopen.nl heeft nu fulltime een team van zes man, doet zevenhonderd offerteaanvragen per maand en verkoopt tussen de vijf- en zevenhonderd auto’s op jaarbasis. Dat komt neer op een orderscore van zes tot acht procent van de offertes.

 

Paul de Vries heeft gemerkt dat mensen geen moeite hebben een auto via internet te kopen, maar dat ze bij de aflevering toch vaak contact zoeken. "Daar spelen we op in met dit centrum. De koper kan zijn ingeruilde auto inleveren en zijn nieuwe vierwieler ophalen. De auto’s worden hier gepoetst en rijklaar gemaakt en we leggen de consument uit hoe zijn nieuwe auto werkt. Dat wordt gewaardeerd en bovendien werkt het prettig om medewerkers en auto’s onder één dak te hebben. De combinatie van een virtuele showroom en een fysiek aflevercentrum is uniek en biedt de consument service en zekerheid. Overigens bestaat nog steeds de mogelijkheid om de nieuwe auto thuis afgeleverd te krijgen. Die service blijven we gewoon bieden."

 

Nieuweautokopen.nl heeft een nieuwe app (applicatie) voor de I-phone, I-pad of Apple-computer. Met de app kan zelfs op een smartphone eenvoudig een offerte voor een nieuwe auto worden aangevraagd. De software voor de nieuwe toepassing is ontwikkeld door Autodisk.