De actie doet denken aan soortgelijke initiatieven als OneDayOnly.nl van NRC Handelsblad of het immense populaire Groupon. Morgen, woensdag 25 mei, start om 12.00 uur de verkoop van de eerste partij nieuwe auto’s en Dealerdirect wil elke maand een andere partij auto’s aanbieden. "We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het online verkopen van gebruikte auto’s via internet" zegt Vincent Stevens, 1daycar.nl medeoprichter. "Wij zijn ontzettend benieuwd of we deze kennis ook kunnen toepassen bij de verkoop van nieuwe auto’s.De groei van bijvoorbeeld Groupon heeft ons aan het denken gezet, en we denken dat een aanbieding waarvan er maar een paar zijn en die slechts korte tijd van toepassing is ook bij de verkoop van nieuwe auto’s kan werken."

Voor de openingsaanbieding is gekozen voor de Chevrolet Spark. De normale consumentenprijs is 8.495 euro, bij 1daycar is de prijs 6.990 euro. Er zijn 26 Sparks beschikbaar. Er kan niets op worden ingeruild. Dealerdirect is bekend van ikwilvanmijnautoaf.nl. Het bedrijf doet binnenkort zijn vijfhonderdduizendste autotaxatie.

Dealerdirect werd gestart in 2006 door Niels Oude Luttikhuis en Vincent Stevens. Het bedrijf heeft vijftig medewerkers. Binnenkort worden er ook kantoren in andere Europese landen geopend waaronder Duitsland en België.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding