Het gaat om de filialen in Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk en Oirschot. Daarmee verdubbelt de bedrijfsomvang van het Bredase autobedrijf. De reden van de overname: Tigchelaar is ervan overtuigd dat schaalgrootte op termijn ‘van cruciaal belang’ is.  "De Van de Ven Groep is een mooi bedrijf met een vergelijkbare bedrijfsfilosofie en -strategie", zegt directeur Wijnand Tigchelaar tegen Breda Vandaag. "Deze overname geeft kansen in kostenbesparingen, grotere inkoopkracht en een duidelijkere communicatie naar buiten." De overnamedatum is 1 oktober. In 2015 bestaat Tigchelaar honderd jaar. Momenteel heeft het bedrijf 116 man in dienst, die in de vestigingen in Breda, Etten-Leur en Oosterhout werken. Het bedrijf is dealer van drie automerken: Ford, Seat en Skoda.
De Van de Ven Groep is opgericht in 1951 en wordt nu nog gerund door de broers Johan en Walter van de Ven. Ze hebben vier merken: Ford, Fiat, Alfa Romeo en Lancia. Walter van de Ven zet de vestiging in Vessem voort en zal doorgaan als Ford servicedealer van de Tigchelaar Groep. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding