In Amersfoort en Harderwijk neemt de onderneming de activiteiten van Hyundai-dealer Smeeing over. PGA Nederland zal ook in Hilversum de activiteiten van het merk Hyundai opnieuw opstarten. Volgens Hans Kwaad, Managing Director van Hyundai-importeur Greenib Car ontstaat zo "een speler van formaat, die onze wensen begrijpt en de zakelijke markt goed kent. Dat is essentieel voor een verdere groei van het verkoopvolume van Hyundai in Nederland". John Smeeing wil zich onder de naam Auto Smeeing ontwikkelen als merkonafhankelijke speler met vestigingen in Soest en Almere. Het erkend Hyundai reparateurschap in Soest zullen we per 1 november beëindigen."

Volgens Simon Luijckx, bestuursvoorzitter van PGA Nederland NV, past de overname in de groeistrategie van de onderneming, gebaseerd op strikte merkenscheiding. "Met de overname van de Hyundai-dealerschappen van Smeeing en de start met Hyundai in Hilversum ontstaat direct een Hyundai-cluster met een volume van zo’n duizend auto’s per jaar." PGA Nederland NV is één van de grootste automotive retailorganisaties van Nederland en vertegenwoordigt in Nederland acht verschillende automerken. PGA-merkdealers in Nederland zijn Nefkens Peugeot, Ekris BMW/MINI, Smit & Co Opel, de Bois Honda, Terwolde Renault/Dacia en nu ook Hyundai Wittenberg. Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies) en NCT (export) deel uit van PGA Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding