Met de voorgenomen overname breidt PGA Nederland de activiteiten van Nefkens Peugeot in Brabant verder uit.

Vingerhoets Automobielbedrijven BV is een familiebedrijf met een historie die teruggaat tot 1920. Sinds 1983 verkoopt het bedrijf Peugeots. Behalve in Diessen heeft Vingerhoets ook vestigingen in Waalwijk, Oisterwijk en Tilburg. Algemeen directeur Henk Vingerhoets is opgelucht nu de overname aanstaande is, gezien het gebrek aan opvolging binnen de familie. "Voor ons was het belangrijk een partij te vinden die de continuïteit van onze bedrijven zowel voor de klanten als voor onze medewerkers kan waarborgen. Met de overname door PGA Nederland denken we hierin uitstekend geslaagd te zijn."

Wel is het nog even wachten op een definitief ja-woord van de NMa: de overname valt binnen de randvoorwaarden van de mededingingswet en moet daar dus nog aan getoetst worden. Naar verwachting kan de overname in de loop van het eerste kwartaal geëffectueerd worden.

PGA Nederland NV vertegenwoordigt acht verschillende automerken. De officiële merkdealers van PGA Nederland zijn: Nefkens Peugeot, Ekris BMW/MINI, Smit & Co Opel, de Bois Honda, Terwolde Renault/Dacia en Hyundai Wittenberg. Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies) en NCT (export) deel uit van PGA Nederland NV

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding