Als gevolg van de aanhoudende verliezen trekt Merel Auto zich terug in het gebied boven het Noordzeekanaal. In dit gebied zullen de dealeractiviteiten zo veel mogelijk worden aangestuurd vanuit de hoofdvestigingen in Alkmaar en Wormerveer. Een aantal vestigingen van Merel Auto zal worden omgebouwd tot SternPoint, de formule voor onafhankelijke autobedrijven. In overleg met de importeur is al een vervangende kandidaat voorgedragen voor Amsterdam.

Stern Groep brengt zijn dealerschap van merken die behoren tot het Fiat-concern (Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Jeep) samen onder Vireo Auto en Stern 2. Op verschillende vestigingen zullen merken worden toegevoegd aan het bestaande portfolio en hier en daar zal het bewerkingsgebied worden aangepast. Doel is de organisatie doelmatiger te maken, structuurkosten te reduceren en de overhead-dekking te verbeteren.

Stern ontmantelt verder zijn multimedia dienstverlener SternPixel. Voor de totale  operatie trekt Stern vier miljoen euro uit, nodig voor onder meer het afvloeien van personeel, beëindigen van huurcontracten en het afboeken van huurdersbelang.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding