De Engelse autoverkopen zijn vorig jaar weer toegenomen, zelfs met vijf procent tot ruim twee miljoen eenheden. Dit is in tegenstelling tot de rest van Europa dus de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT heeft een nadere analyse gemaakt om dit te verklaren.

Woordvoerder Rebecca Dart: "De eerste factor die een belangrijke rol speelt is het gebrek aan goede occasions. Na een aantal jaren van mindere verkoopcijfers zijn er minder goede occasions beschikbaar. Veel mensen die eerst voor occasions kwamen, komen nu bij een nieuwe terecht. En het helpt dat importeurs en dealers forse kortingen geven op nieuwe auto’s." Bovendien, zo redeneert SMMT, zit de woningmarkt in Engeland al sinds 2008 op slot, zowel de woningprijzen als het aantal verkopen. Die malaise begon in Groot-Brittannië eigenlijk drie jaar eerder dan bij ons. Volgens SMMT ligt er een verband met de autoverkopen. "Er zijn mensen tot de conclusie gekomen dat ze hun huis toch niet kwijtraken. Geld dat ze hebben liggen voor een verhuizing en voor een ander huis, gaat men nu soms besteden aan een nieuwe auto. Dat horen we van de dealers. "

Wat denkt u? Zou dit nu ook in Nederland een rol kunnen gaan spelen? Stem op de poll op de homepage van deze website.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding