Tesla bouwt dealernetwerk Duitsland uit

Tesla, de fabrikant van elektrische auto’s, daagt de Duitse premiummerken uit op hun thuismarkt.

Het bedrijf uit leiding van miljardair Elon Musk biedt zijn succesnummer Model S al aan in showrooms in Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg en München. In de komende maanden komen daar Berlijn en Stuttgart bij. Tesla wil voor de jaarwisseling vijftien verkoopplekken en service centers beginnen op het Europese continent. Daarmee zou het bedrijf bij ‘ons’ op twintig komen (inclusief Amsterdam).

Dat is nog steeds een fractie van de vele honderden outlets van de Duitse concurrentie, maar Tesla is positief gestemd, zegt Bryan Batista (verkoopdirecteur Europa). "Op het Europese speelveld draait het om merken als Daimler, BMW en Audi. Maar we zijn vol vertrouwen dat we een product hebben dat heel goed meekan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla bouwt dealernetwerk Duitsland uit - Automobielmanagement.nl

Tesla bouwt dealernetwerk Duitsland uit

Tesla, de fabrikant van elektrische auto’s, daagt de Duitse premiummerken uit op hun thuismarkt.

Het bedrijf uit leiding van miljardair Elon Musk biedt zijn succesnummer Model S al aan in showrooms in Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg en München. In de komende maanden komen daar Berlijn en Stuttgart bij. Tesla wil voor de jaarwisseling vijftien verkoopplekken en service centers beginnen op het Europese continent. Daarmee zou het bedrijf bij ‘ons’ op twintig komen (inclusief Amsterdam).

Dat is nog steeds een fractie van de vele honderden outlets van de Duitse concurrentie, maar Tesla is positief gestemd, zegt Bryan Batista (verkoopdirecteur Europa). "Op het Europese speelveld draait het om merken als Daimler, BMW en Audi. Maar we zijn vol vertrouwen dat we een product hebben dat heel goed meekan."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding