Verkoop autofinanciering door autobedrijf tot 1 juli 2015

Een overgangsregeling garandeert de mogelijkheid tot verkoop van financieringen en verzekeringen door autobedrijven tot 1 juli 2015. Daarna wordt de rol van het autobedrijf op dit vlak veranderd van een adviserende in een bemiddelende.

Autobedrijven die nog vóór 1 januari 2014 een contract afsluiten met een financieel dienstverlener kunnen tot 1 juli 2015 profiteren van de verkoop van verzekeringen en financieringen. Dit is het resultaat van een overgangsregeling in de nieuwe Wet op het Financieel Toezicht (WFT). "Voor de periode na 1 juli 2015 werken wij samen met Bovag hard aan een oplossing, zodat de automotive sector ook dan kan blijven profiteren van deze extra inkomstenbron", aldus Remi Viellevoije, directeur Bovemij Financiële Diensten.

Bij bedrijven die zich níet aansluiten bij een financieel dienstverlener zal het personeel ‘een dure en tijdrovende financiële scholing’ moeten volgen. Volgens nieuwe voorschriften die zijn opgenomen in de WFT moeten namelijk álle bemiddelaars die adviseren in financiële producten en diensten aan de voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden gelden ook voor medewerkers van autobedrijven, ondanks het feit dat die betrekkelijk eenvoudige financierings- en verzekeringsproducten verkopen. Viellevoije: "De verdiensten op nieuwe auto’s zijn enorm ingezakt en juist door de verkoop van leningen en verzekeringen op auto’s had de ondernemer een extra verdienmodel binnen bereik." Daarom adviseert hij bedrijven die géén overeenkomst hebben met een financieel dienstverlener, dit zo snel mogelijk te doen. Volgens Viellevoye dit de enige manier om deze mogelijkheid te behouden.

Na 2015 ziet de Bovemij-directeur de rol van autoverkoopmedewerkers veranderen van een adviserende in een bemiddelende. Medewerkers reiken straks de consument een tablet aan zodat deze zelf een offerte voor een verzekering of lening kunnen aanvinken, waarbij medewerkers slechts een lead, met adres en ander persoonlijke consumentgegevens, doorgeven aan Bovemij. "Hoe de samenwerking er precies  zal uitzien, zal in de loop van de tijd verder uitkristalliseren", verwacht Viellevoije. "In elk geval zullen we er alles aan doen om ook na 1 juli 2015 de verkoop van financiering en autoverzekeringen via autobedrijven te waarborgen." Bovemij Financiële Diensten is onderdeel van de Bovemij Verzekeringsgroep in Nijmegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Verkoop autofinanciering door autobedrijf tot 1 juli 2015 - Automobielmanagement.nl

Verkoop autofinanciering door autobedrijf tot 1 juli 2015

Een overgangsregeling garandeert de mogelijkheid tot verkoop van financieringen en verzekeringen door autobedrijven tot 1 juli 2015. Daarna wordt de rol van het autobedrijf op dit vlak veranderd van een adviserende in een bemiddelende.

Autobedrijven die nog vóór 1 januari 2014 een contract afsluiten met een financieel dienstverlener kunnen tot 1 juli 2015 profiteren van de verkoop van verzekeringen en financieringen. Dit is het resultaat van een overgangsregeling in de nieuwe Wet op het Financieel Toezicht (WFT). "Voor de periode na 1 juli 2015 werken wij samen met Bovag hard aan een oplossing, zodat de automotive sector ook dan kan blijven profiteren van deze extra inkomstenbron", aldus Remi Viellevoije, directeur Bovemij Financiële Diensten.

Bij bedrijven die zich níet aansluiten bij een financieel dienstverlener zal het personeel ‘een dure en tijdrovende financiële scholing’ moeten volgen. Volgens nieuwe voorschriften die zijn opgenomen in de WFT moeten namelijk álle bemiddelaars die adviseren in financiële producten en diensten aan de voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden gelden ook voor medewerkers van autobedrijven, ondanks het feit dat die betrekkelijk eenvoudige financierings- en verzekeringsproducten verkopen. Viellevoije: "De verdiensten op nieuwe auto’s zijn enorm ingezakt en juist door de verkoop van leningen en verzekeringen op auto’s had de ondernemer een extra verdienmodel binnen bereik." Daarom adviseert hij bedrijven die géén overeenkomst hebben met een financieel dienstverlener, dit zo snel mogelijk te doen. Volgens Viellevoye dit de enige manier om deze mogelijkheid te behouden.

Na 2015 ziet de Bovemij-directeur de rol van autoverkoopmedewerkers veranderen van een adviserende in een bemiddelende. Medewerkers reiken straks de consument een tablet aan zodat deze zelf een offerte voor een verzekering of lening kunnen aanvinken, waarbij medewerkers slechts een lead, met adres en ander persoonlijke consumentgegevens, doorgeven aan Bovemij. "Hoe de samenwerking er precies  zal uitzien, zal in de loop van de tijd verder uitkristalliseren", verwacht Viellevoije. "In elk geval zullen we er alles aan doen om ook na 1 juli 2015 de verkoop van financiering en autoverzekeringen via autobedrijven te waarborgen." Bovemij Financiële Diensten is onderdeel van de Bovemij Verzekeringsgroep in Nijmegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding