Duurzaamheidscheck voor autobedrijf kan via VWE

VWE en de Stichting Duurzaam Repareren zijn een samenwerking aangegaan. Autobedrijven kunnen nu een duurzaamheidscheck doen via de website van VWE.

Vanaf 10 maart kan een autobedrijf eenvoudig een duurzaamheidscheck doen op vwe.nl/duurzaamrepareren. In tien minuten tijd beantwoordt het autobedrijf een vragenlijst die vervolgens inzicht geeft in de mate van duurzaamheid. Op basis van de uitkomst van de vragenlijst kan het bedrijf besluiten het duurzaamheidscertificaat aan te vragen of de conclusie te trekken dat dit nog te ambitieus is. "Veel bedrijven in de autobranche willen wel aan de gang met duurzaamheid. Om je hiermee te onderscheiden hebben zij echter een certificering  nodig en voor veel bedrijven is dit een drempel. Ze weten simpelweg niet of ze in staat zijn aan de voorwaarden van de certificering te voldoen. Door deze duurzaamheidscheck krijgen ze er inzicht in", aldus Angelica Gravendijk van Stichting Duurzaam Repareren. VWE-directeur Michel Corveleijn: "VWE vindt het belangrijk de ondernemers zorgen uit handen te nemen. Wij doen dat vooral met data, met informatie en met uitgekiende systemen. Wij helpen de ondernemers ook graag de stap naar duurzaamheid en certificering te maken want duurzaamheid maakt het bedrijf toekomstbestendig en sluit aan op de steeds nadrukkelijkere behoefte van de klant aan duurzaamheid."

Wil de klant zijn bedrijf laten certificeren, kan die zich met één druk op de knop via VWE aanmelden. Alle communicatie rondom het duurzaamheidscertificaat kan vervolgens via VWE gecentraliseerd worden. Bedrijven die zich via deze weg aanmelden profiteren bovendien van een kortingstarief.

Leasemaatschappijen (zoals Alphabet, ALD Automotive, Arval, Terberg, Multilease) en fleetowners, verzekeraars en de ANWB hebben binnen Stichting Duurzaam Repareren de handen ineen geslagen om de vraag van de klant naar duurzame reparaties te vertalen in een keurmerk. De certificering biedt de gecertificeerde ondernemer handvatten voor een goede bedrijfsvoering en slaat de brug naar de klant.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duurzaamheidscheck voor autobedrijf kan via VWE - Automobielmanagement.nl

Duurzaamheidscheck voor autobedrijf kan via VWE

VWE en de Stichting Duurzaam Repareren zijn een samenwerking aangegaan. Autobedrijven kunnen nu een duurzaamheidscheck doen via de website van VWE.

Vanaf 10 maart kan een autobedrijf eenvoudig een duurzaamheidscheck doen op vwe.nl/duurzaamrepareren. In tien minuten tijd beantwoordt het autobedrijf een vragenlijst die vervolgens inzicht geeft in de mate van duurzaamheid. Op basis van de uitkomst van de vragenlijst kan het bedrijf besluiten het duurzaamheidscertificaat aan te vragen of de conclusie te trekken dat dit nog te ambitieus is. "Veel bedrijven in de autobranche willen wel aan de gang met duurzaamheid. Om je hiermee te onderscheiden hebben zij echter een certificering  nodig en voor veel bedrijven is dit een drempel. Ze weten simpelweg niet of ze in staat zijn aan de voorwaarden van de certificering te voldoen. Door deze duurzaamheidscheck krijgen ze er inzicht in", aldus Angelica Gravendijk van Stichting Duurzaam Repareren. VWE-directeur Michel Corveleijn: "VWE vindt het belangrijk de ondernemers zorgen uit handen te nemen. Wij doen dat vooral met data, met informatie en met uitgekiende systemen. Wij helpen de ondernemers ook graag de stap naar duurzaamheid en certificering te maken want duurzaamheid maakt het bedrijf toekomstbestendig en sluit aan op de steeds nadrukkelijkere behoefte van de klant aan duurzaamheid."

Wil de klant zijn bedrijf laten certificeren, kan die zich met één druk op de knop via VWE aanmelden. Alle communicatie rondom het duurzaamheidscertificaat kan vervolgens via VWE gecentraliseerd worden. Bedrijven die zich via deze weg aanmelden profiteren bovendien van een kortingstarief.

Leasemaatschappijen (zoals Alphabet, ALD Automotive, Arval, Terberg, Multilease) en fleetowners, verzekeraars en de ANWB hebben binnen Stichting Duurzaam Repareren de handen ineen geslagen om de vraag van de klant naar duurzame reparaties te vertalen in een keurmerk. De certificering biedt de gecertificeerde ondernemer handvatten voor een goede bedrijfsvoering en slaat de brug naar de klant.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding