OPC heeft drie Opel-vestigingen in Oosterhout en Dongen. Nu Tilburg erbij komt, sluit OPC op termijn zijn vestiging in Dongen. Dit heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij OPC. Lathouwers Opel continueert als Opel-dealer zijn bestaande activiteiten in de vestigingen Den Bosch en Veghel. Over de financiële aspecten worden geen details bekend gemaakt.

De OPC Opel-activiteiten zijn onderdeel van een joint venture tussen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep. Eric Berkhof is eigenaar van de Van Mossel Groep en als algemeen directeur verantwoordelijk voor alle autobedrijven van de groep. Twee weken geleden nam Van Mossel Groep zeven vestigingen van Pouw Peugeot over, die verder gaan als Van Mossel Peugeot.

Vorig jaar namen Van Mossel Groep en Mandemakers Groep J&T Autolease en DirectLease over. Samen zijn de bedrijven met Van Mossel Leasing omgevormd tot International Car Lease Holding, dat een wagenpark heeft van ruim dertigduizend voertuigen. Ook namen de twee bedrijven vorig jaar de Opel- en Chevroletdealer OPC in Oosterhout over.

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep: "De overname van Opel Lathouwers in Tilburg past in onze groeistrategie, die gericht is op het behalen van synergie door krachtenbundeling en het verbreden van onze bedrijfsactiviteiten."

Met zevenhonderd werknemers en zo’n dertig (dealer-)vestigingen in Nederland, België en Duitsland is Van Mossel één van de grootste dealerbedrijven van Nederland.